#ESNS13: Saul van Stapele wint Pop Media Prijs #ESNS13: Saul van Stapele wint Pop Media Prijs

Auteur Witte Panters beste popjournalist afgelopen jaar

, Sjoerd Huismans

#ESNS13: Saul van Stapele wint Pop Media Prijs

Auteur Witte Panters beste popjournalist afgelopen jaar

Sjoerd Huismans ,

Saul van Stapele heeft de Pop Media Prijs gewonnen: de prijs voor de beste popjournalist van het afgelopen jaar. Vandaag kreeg hij de prijs uitgereikt op Eurosonic Noorderslag. Van Stapele kwam dit jaar met de hiphoproman Witte Panters. Daarnaast schrijft hij freelance voor o.a. NRC Handelsblad, nrc.next, Nieuwe Revu en State Magazine.

Van Stapele was zelf niet aanwezig bij de uitreiking in de Oosterpoort. Wel was er een videoverbinding met Brazilie, waar hij momenteel verblijft. "Ik schrijf mijn hele leven al graag", zei Van Stapele. "Het is een zegen dat ik passie voor muziek en schrijven kan combineren in mijn beroep." Alle in zijn werk opgedane ervaring probeerde hij om te zetten in het boek Witte Panters, over twee blanke jongens die geobsedeerd raken met hiphop. 

Atze de Vrieze sprak met Saul van Stapele in de 3voor12 Talkshow: 

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een popjournalist, maar de organisatie kijkt vooral naar prestaties in het afgelopen jaar. Winnaar Van Stapele krijgt een bedrag van 2.500 euro. Eerdere winnaars waren onder meer Anton Corbijn, Leo Blokhuis, Leon Verdonschot en Eric Corton. Niet altijd gaat de prijs naar een individu: ook VPRO 3voor12 en DWDD Recordings wonnen de prijs in het verleden. De andere genomineerden waren Tjerk Lammers (boek Dijkdoorbraak en oprichter Revolver’s Lust For Life Magazine) en Peter Bruyn (freelancer voor o.a. Het Parool en Haarlems Dagblad).

Ook met Bruyn sprak 3voor12:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12