#ESNS13: Extra percussiekit geeft indiechick Pien Feith pit #ESNS13: Extra percussiekit geeft indiechick Pien Feith pit

Nog steeds de meest sexy kreuner uit de indiepop

, Menno Visser

#ESNS13: Extra percussiekit geeft indiechick Pien Feith pit

Nog steeds de meest sexy kreuner uit de indiepop

Menno Visser ,

Wie Pien Feith op Twitter volgt, ziet regelmatig tips over de nieuwste undergroundbandjes. En dat ze net fan geworden is van de ANWB, omdat ze anders het verre Groningen niet eens bereikt had gister. En als Pien een hele tijd stil is, weet je dat er weer een nieuw album aan zit te komen, as simple as that.

GEZIEN

Pien Feith, Noorderslag, 3voor12 Zaal, 12 januari 2013

MUZIEK
Elektropop. De Amsterdamse indiechick brak door in het clubcircuit met haar debuut Dance On Time. In maart verschijnt haar tweede album, Tough Love, dat ze opnam in Chicago. Opvallend is dat haar band nu is uitgebreid met de extra percussionist Ben Schaipp.
 
PLUS
Pien Feith heeft een van de mooiste stemmen uit de Nederlandse indiepop. Niemand kreunt zo sexy op muziek. Helaas heeft ze met liedjes schrijven wel de neiging linksaf te gaan, wanneer recht door het midden het meest wenselijk is. Op grond van het gratis weggevertje Oh Radical Me van het nieuwe album kon je het ergste verwachten, maar gelukkig zijn de meeste van haar nieuwe liedjes een stuk beter. De ritmische afsluiter I Can Hustle, I Can kan zelfs uitgroeien tot een live favoriet met de vele extra percussie. Het is een goed idee geweest om een extra percussionist aan de band toe te voegen. Zeg maar een beetje Django Django voor de extra flair. Ook zijn de nieuwe songs een beetje vrolijker dan we van haar gewend waren. Tel daarbij op dat ze erg gegroeid is als frontvrouw en je hebt een verbeterde versie van Pien Feith.

MIN
In haar songs heeft Feith nog steeds de neiging zich in de sfeer te verliezen en dan te vergeten een pakkend refrein te schrijven. Dat is jammer, want anders zat er nog meer in. Nu vervliegen de liedjes te vaak.

CONCLUSIE

We zien een zelfverzekerder indiechick dan vroeger. De band is hechter en de extra percussie pept de sound op. Nu nog meer liedjes als I Can Hustle, I Can graag...

CIJFER:
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12