#ESNS13: Cesqeaux draait Binnenzaal leeg #ESNS13: Cesqeaux draait Binnenzaal leeg

Trap is niet het ding van Noorderslagpubliek

, Sjoerd Huismans

#ESNS13: Cesqeaux draait Binnenzaal leeg

Trap is niet het ding van Noorderslagpubliek

Sjoerd Huismans ,

“Al die bandjes zijn leuk enzo, maar wie heeft er zin in een FEESTJE?” Met deze woorden begint Cesqeaux aan een snoeiharde trapset, met de bedoeling de zaal te laten ontploffen. Om de minuut is er een break, de bassen dreunen door je lichaam en er komen platen langs van The Bloody Beetroots tot Scooter. Helaas had niemand zin in een feestje.

GEZIEN
Cesqeaux, Noorderslag, Oosterpoort Binnenzaal, 12 januari 2013

MUZIEK
Lokale held Cesqeaux timmert hard aan de weg. De veelbelovende, 19-jarige producer uit Delfzijl vervangt vanavond FS Green die moest afzeggen omdat hij momenteel in Jamaica de nieuwe single van Major Lazer produceert. Cesqeaux richt zich op de momenteel populaire trap stroming, en werkte met onder meer Yellow Claw. Zijn trapremix van de track Babylon van de Italiaanse producer Congorock staat deze maand op de Hollandse Nieuwe. Hij draaide in Vegas, en deed in de VS naar verluidt de nodige contacten op met grote R&B namen. Daar gaan we waarschijnlijk meer van horen…
 
PLUS
Shit is aan! Cesqeaux heeft de nieuwe plaat nog niet opstaan of hij laat hem al droppen in een overdonderende trapexplosie. De stijl van het moment: scherpe snaredrums, diepe subbassen, lage tempo’s en repetitieve hoge bliepjes. De track 'Nooit Meer Slapen' van Yellow Claw ft. Ronnie Flex krijgt een live-uitvoering met een zangeres. WARP van The Bloody Beetroots feat. Steve Aoki in een trapremix is zo vet als het klinkt. Cesqeaux zet alles op alles om de zaal aan de gang te krijgen…
 
MIN
…maar echt vlotten wil dat niet. Direct nadat Cesqeaux het stokje overneemt van Hydroboyz houden veel mensen het al voor gezien. Gedurende de set slaagt Cesqeaux erin om ze in een steady tempo weg te krijgen. Misschien speelt zijn toch wat commerciële platenkeuze een rol: 'Crush On You' van Nero komt langs, de onvermijdelijke Tetris-remix van Doctor P kan niet uitblijven. Benny Benassi in een trap-remix gooien is dan wel weer heel gewaagd. Bij Scooter haakt iedereen natuurlijk af, dat weet je.
 
CONCLUSIE
Cesqeaux is vanavond de verkeerde man op de verkeerde plek. Hij draait een set die een andere zaal op een ander festival plat had kunnen krijgen. Maar niet de Binnenzaal van de Oosterpoort op Noorderslag.
 
CIJFER
5 (muziek 7; feestje 3)
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12