#BKS13: Opwarmen voor Best Kept Secret: Arctic Monkeys, Alt-J, Bloc Party, Suuns & Agnes Obel #BKS13: Opwarmen voor Best Kept Secret: Arctic Monkeys, Alt-J, Bloc Party, Suuns & Agnes Obel

28 opnames, ook o.a. Black Lips, Allah-Lahs, Maccabees, Two Door Cinema Club

, Ingmar Griffioen

#BKS13: Opwarmen voor Best Kept Secret: Arctic Monkeys, Alt-J, Bloc Party, Suuns & Agnes Obel

28 opnames, ook o.a. Black Lips, Allah-Lahs, Maccabees, Two Door Cinema Club

Ingmar Griffioen ,

Morgen begint Best Kept Secret; een nieuw festival, op een voor muziekfestivals onbekende locatie en met liefst zestig acts op de line-up. Van het terrein mogen we je nog niks laten zien en weten we alleen dat er vier podia staan, waarvan drie voor muziek. Wat we wel kunnen doen; is je meevoeren langs de line-up met opnames uit ons archief. Bijna de helft van de acts namen we ooit op. Luister je in met onder meer Arctic Monkeys, Alt-J, Bloc Party, Suuns, Wavves, Danny Brown, Agnes Obel, Black Lips, Allah-Lahs, The Maccabees, Two Door Cinema Club en Efterklang.

Headliner Arctic Monkeys op Lowlands 2009
3voor12 neemt al jaren optredens en speciale sessies op festivals op en voor deze playlist doken we in de archieven van Lowlands, Pinkpop, Motel Mozaique, Eurosonic Noorderslag, London Calling, Le Guess Who?, Into The Great Wide Open en Appelsap. Zo troffen we de headliner van deze vrijdag, Arctic Monkeys in vorm op Lowlands 2009.

3voor12 Presenteert.. The Maccabees
Op Lowlands 2012 vingen we onder meer BKS-acts Bloc Party en Two Door Cinema Club voor de camera's. Eerder dat jaar namen we een 3voor12 Presenteert op met The Maccabees, de Londense band die met derde album Given To The Wild verraste.

Allah-Las in 3voor12 Sessie op Le Guess Who?
Op het Utrechtse festival Le Guess Who? namen we de laatste jaren mooie sessies op, waarvan je voor Best Kept Secret in ieder geval Idiot Glee, Allah-Las en Suuns moet checken.

Black Lips op Motel Mozaique 2008
Een van de zalen op Rotterdamse multidisciplinaire festival Motel Mozaique wordt steevast geprogrammeerd door 3voor12. Zo ontvingen we in 2010 Fuck Buttons (!) en Everything Everything in de Katrina Kerk op Plaza Mozaique. Twee jaar eerder stond Black Lips op de 3voor12 planken voor een zeldzame opname.

Alt-J op Pinkpop 2013
De meest verse opnames zijn nog geen week oud: Alt-J en Palma Violets afgelopen weekend op Pinkpop 2013. Ook in de tent in Landgraaf wist Alt-J zieltjes te winnen. Dat doen ze nu al ruim anderhalf jaar, waarmee ze nu dus op de BKS-zaterdag een van de grotere namen op het tweede podium zijn. 

Efterklang op Into The Great Wide Open
Een van de beste voorbeelden van een relatief nieuw festival dat met een sterk concept in de markt is gezet is Into The Great Wide Open op Vlieland. Dit jaar volgden onder meer Welcome To The Village en Best Kept Secret met goede concepten op dito locaties. Vlieland inspireerde tot mooie sessies op locaties als de vuurtoren, maar ook op het hoofdveld legden we goede shows vast van artiesten als Agnes Obel en Balthazar. En van de bijzondere Deense groep Efterklang, die na de allereerste ITGWO ook de eerste editie van BKS aandoet.

Losse concerten als Black Angels in 013
Het archief bulkt ook van de losse clubshows en opnames van minifestivals ter ere van het zoveeljarig bestaan van TopNotch, Subbacultcha of Excelsior. Zo namen we LA garagepunkers No Age op tijdens een Subbacultcha avond aan boord van de MS Stubnitz. En toen we begin 2010 in 013, Tilburg waren om Wolfmother op te nemen, legden we ook het psychedelische voorprogramma Black Angels vast.

Opwarmen voor Best Kept Secret
Nog veel meer opnames vind je in de speellijst hieronder. Zoals Wavves, Melody's Echo Chamber, Drenge, Braids en History of Apple Pie op London Calling. Of hiphopper Danny Brown op Appelsap en sessies van Local Natives op Lowlands en Mozes & The Firstborn op Noorderslag 2013.

En na afloop van Best Kept Secret vind je de opnames van het hoofdpodium terug op 3voor12.


 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12