#BKS13: Melody's Echo Chamber brengt agressieve gruizige psychedelica #BKS13: Melody's Echo Chamber brengt agressieve gruizige psychedelica

Bandleden trekken je in de spacey wereld van de Française

, Paul Bijkerk

#BKS13: Melody's Echo Chamber brengt agressieve gruizige psychedelica

Bandleden trekken je in de spacey wereld van de Française

Paul Bijkerk ,

De mooie Française Melody Prochet trof op haar levenspad frontman Kevin Parker van Tame Impala, die besloot haar te helpen met de productie van haar soloproject. Melody's Echo Chamber is vrij vertaald de melodieën die echoën in de ruimte of de kamer. Met haar ogen gesloten en de armen in de lucht lijkt ze vanavond op Stage 3 langzaam in de melodieën te zwemmen. Met een bijzondere combinatie van de sampler en gruizig gitaarspel wordt de tent ondergedompeld in de sprookjeswereld van de Parisienne.

MUZIEK:
De in Parijs woonachtige multi-instrumentaliste Melody Prochet speelde al in diverse bands voor ze haar soloproject start. In 2010 toerde ze met de band My Bee's Garden mee met Tame Impala op een Europese tour. Ze raakte bevriend met Tame Impala's frontman, Kevin Parker. De Australiër stelde voor om mee te helpen met de productie van haar soloproject en zo ontstond Melody's Echo Chamber. Ze besloten in het zuiden van Frankrijk in het huis van haar grootmoeder de eerste dromerige popliedjes op te nemen. In 2012 werd haar titelloze debuutalbum uitgegeven. 

PLUS:
De Française start stevig met haar viermansband. Ze staat zelf in het middelpunt in haar bloemetjesblouse en leren rok en lijkt direct compleet op te gaan in haar muziek. Voor het derde liedje kondigt ze netjes aan dat deze in het Frans is. De band speelt een mooie, psychedelische, gruizige set. Er wordt zeer fel gespeeld en de muzikanten lijken alle vrijheid te krijgen om zo rauw mogelijk hun eigen geluid te brengen. De geluiden van Tame Impala zijn duidelijk terug te horen uit de sampler van Prochet. In het laatste nummer is er ruimte voor een spacey jamsessie. 

MIN:
De instrumenten staan in de mix veel te hard afgesteld, hierdoor zijn de psychedelische geluiden van de gitaar zeer schel en komt de zang van Prochet er minimaal bovenuit, helaas zijn de teksten hierdoor nauwelijks te ontcijferen. Zelfs vanuit meerdere posities in de tent blijft het geluid een hekelpunt. 

CONLUSIE:
De band rondom Melody Prochet speelde fel en agressief, er kwamen nog net geen rookpluimen uit de boxen. Het effectpedaal werd niet gemeden, waardoor de gitaristen een prachtig, virtuoos en psychedelisch geluid neerzetten. Prochet kon in ieder geval met haar sampler de nodige geluidjes verspreiden die met instructies van Kevin Paker duidelijk zijn verfijnd. De spacey psychedelische wereld van Melody Prochet is kleurrijk. Zonde van het harde geluid, maar wat een bijzondere combinatie van de sampler en gruizige gitaren. 

CIJFER:
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12