#BKS13: Safaripark heeft geen kameel voor nep-Egyptenaren

Caïro Liberation Front moet het zonder grote opening stellen

Tekst: Bas van Duren, Foto's: Renee van der Hoff ,

Een bizarre tweet van Joost Heijthuijsen, baas van het Tilburgse festival Incubate en lid van gimmick-act Caïro Liberation Front. Vanaf het terrein van Best Kept Secret tweette hij: 'Show van @CairoLiberation gecanceld. Kameel staat 500m van ons podium maar kan terrein niet op #bks13'. Hè? Watte?

Caïro Liberation Front, we hebben er al eerder over geschreven. Een act uit Tilburg die door toevalligheden bij elkaar is gekomen en met Electro Chaabi een aanstekelijke mix maakt van Egyptische volksmuziek met moderne dance. Het duo is inmiddels aangevuld met een derde lid en stond eerder op STRP, Kindergarten en binnenkort ook op Festival Mundial. Een optreden op Best Kept Secret komt dan niet helemaal als een verrassing. De tweet van frontman Heijthuijsen des te meer.

Backstage bij Stage 4 zijn Heijthuijsen, Yannick Verhoeven en Joep Schmitz druk bezig met omkleden. Van een afzegging van de show is geen sprake, van een kameel al helemaal niet. Heijthuijsen: 'We vonden het wel zo toepasselijk om op te komen met een kameel en aangezien we bij een safaripark zijn, leek het ons heel makkelijk om er eentje te regelen. We hadden een kameel in onze rider gezet, maar daar is helaas geen gehoor aan gegeven. Wel aan een lijst met alle gebedshuizen in de buurt en de wens om halal eten te krijgen.'

Terzijde: Caïro Liberation Front heette aanvankelijk 'Nobody Beats The Dürüm'. Een dag later mailde Nobody Beats The Drum al dat de naam niet mocht worden gebruikt. Diezelfde NBTD staat als afsluiter vandaag op Stage 4. Of er sprake is van straks een samenwerking met een mooie Wiedergutmachungsdürüm, is op moment van schrijven nog niet bekend.