#BKS13: Het Canadese krakersfeestje van Doldrums #BKS13: Het Canadese krakersfeestje van Doldrums

Vals, pretentieus en vreemd maar best lekker

, Tekst: Timo Pisart, Foto's: Imme Rindt

#BKS13: Het Canadese krakersfeestje van Doldrums

Vals, pretentieus en vreemd maar best lekker

Tekst: Timo Pisart, Foto's: Imme Rindt ,

Nee, zingen kan hij niet, maar Doldrums zal ongetwijfeld zeggen dat dat bij de act hoort. Dat die keiharde beats wat halfbakken moeten zijn, dat die drummer niet voor niets niet kan drummen. Et voilà, zo heb je een wazig krakersfeestje in een safaripark.

CONCERT:
Doldrums, Best Kept Secret, Stage 3, vrijdag 21 juni 2013

MUZIEK:
Doldrums maakt zijn onkunde goed met pretenties, laten we het daarbij houden. Hij maakt piepknor met valse zang, af en toe nare noise en vooral veel stampende electro. Hijzelf, de Canadees Airick Woodhead, staat in een beige broekpak aan een knoppenbak te draaien, naast hem staat een drummer met petje de beats wat aan te dikken met live drums. Plaats zijn muziek vooral links van Dan Deacon en rechts van Black Dice. Album Lesser Evil werd - vanzelfsprekend - uitstekend beoordeeld door Pitchfork.

PLUS:
"Do you like that shit?", schreeuwt Woodhead. "Do you wanna have some more?" Jazeker, dat wil het publiek wel. Best Kept Secret gaat bijzonder hard op Doldrums. De ritmes zijn lomp genoeg om op te kunnen dansen, en raar genoeg om door de hipsters te worden gewaardeerd. Het klinkt alsof er een pikhouweel je hersenpan binnenbeukt, terwijl er een kat-in-de-ruimte-plaatje door je hoofd waart. Outer space, dus.

MIN:
De nuance waar je bij zo'n act op hoopt, die is compleet weg. Airick is een grappige gast, maar er is geen noot die hij écht raakt. Ook de drummer speelt niet echt verdienstelijk, maar goed: het meeste komt toch uit een doosje. En ook daar verdwijnt iedere subtiliteit voor bijzonder harde beats. Af en toe is het tijd voor een 'slow jam om op te blowen', maar veel stelt die niet voor.

CONCLUSIE:
Deze show van Doldrums is alsof je op een wazig krakersfeestje bent beland, er iets in je drankje is gegooid en je de hele nacht lang steeds kapotter en kapotter gaat. Uiteindelijk valt dat kwartje bij Doldrums best, zelfs het meer belegen publiek gaat uit zijn dak bij Stage 3. Wie had dat ooit gedacht, maar ook dít is Best Kept Secret. Alleen jammer dat we niet daadwerkelijk de hele nacht door kunnen gaan.

CIJFER:
5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12