#BKS13: Pantha Du Prince levert supersonisch entertainment #BKS13: Pantha Du Prince levert supersonisch entertainment

Hoogstaande deep electro krijgt BKS aan het dansen

, Tekst: Clemens Lambermont, foto's Connor Clerx

#BKS13: Pantha Du Prince levert supersonisch entertainment

Hoogstaande deep electro krijgt BKS aan het dansen

Tekst: Clemens Lambermont, foto's Connor Clerx ,

Wie na acts als Damien Rice en Alt-J op zoek is naar muziek waar je echt op los kan gaan, zat goed rond een uur of elf bij Stage 2. Eerst al met de electro-garage van Koreless, maar het was pas echt dansen bij Duitser Pantha Du Prince. Elektronisch vermaak van de hoogste klasse.

CONCERT
Pantha Du Prince, Best Kept Secret, Stage 2, zaterdag 22 juni 2013

MUZIEK
Een reaguurder op YouTube deed eigenlijk best een goede poging om het te omschrijven: 'He plays landscapes'. Als je meer in genres gaat denken, valt het samen te vatten als ambient deep house/electro. Er zitten behoorlijk wat minimal invloeden in, maar het is te gevarieerd en te catchy om echt in dit hokje geplaatst te worden.

PLUS:
Na een abstracte opbouw met puur synthesizer drones, gaat het los als na ongeveer een kwartier de beat erin komt. En vanaf hier gaat het hard. Heel hard. Subtiel voegt hij er extra baslijnen aan toe en creëert hij een bijna euforische sfeer bij het publiek. Naadloos lopen de melodieën door elkaar en vormen zo een perfecte toevoeging aan een retestrakke basis. Het publiek vindt het fantastisch en Pantha zelf mixt vrolijk door met een gigantische glimlach op zijn gezicht.

MIN:
De beats hadden er best wat eerder in gemogen. In het begin weet hij het publiek ook niet echt mee te krijgen. Later in de set zijn het vooral de eerder genoemde melodiëen die het doen, en daar had wel wat meer gespeeld mee mogen worden. De momenten dat ze erin komen zijn geniaal, maar Pantha leunt in zijn set toch net iets teveel op de diepe bassen.

CONCLUSIE:
Misschien iets abstract, maar niet ongrijpbaar. Pantha Du Prince weet zijn briljante mix constant boeiend te houden en schotelt het publiek wat origineels voor. Dit is de electro act die Best Kept Secret verdient.

CIJFER:
8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12