#BKS13 Jacco Gardner raakt en breekt een snaar #BKS13 Jacco Gardner raakt en breekt een snaar

Nog altijd groei in de psychedelische popsongs

, Atze de Vrieze

#BKS13 Jacco Gardner raakt en breekt een snaar

Nog altijd groei in de psychedelische popsongs

Atze de Vrieze ,

Daar is ie weer: Jacco Gardner met zijn hoed zonder veer. Het kwartje rolt dit jaar stelselmatig de kant van de Zwagenaar op. Op Motel Mozaique werd ie door het afzeggen van Woodkid gepromoveerd naar de grote zaal van de Rotterdamse Schouwburg. Vandaag is Gardner ingevlogen als vervanger van het Deense Iceage. We kunnen alvast constateren dat de baard van drummer Jos van Tol opnieuw een paar centimeter gegroeid is.

CONCERT:
Jacco Gardner, Best Kept Secret, Stage 3, zaterdag 22 juni 2013

MUZIEK:
De barokke sixtiespop van Jacco Gardner ging de afgelopen maanden de wereld over. Best Kept Secret mag van geluk spreken dat de vier thuis waren, en dus überhaupt beschikbaar om dit gat te vullen. Cabinet Of Curiosities is een plaat vol delicate liedjes met zeer zorgvuldig bedachte arrangementen. Eervolle vermelding is vandaag voor bassist Jasper Verhulst, die echt een bijzonder mooi geluid uit zijn instrument tovert.

PLUS:
Met tweede nummer The Riddle laat Gardner meteen zien waar de groei zit. Het liedje krijgt een flink uitgebouwde uitvoering, en dan ontstaat de echte psychedelica. Gardner is een timide jongen, die zelden of nooit drugs gebruikt en die zijn publiek aanspreekt met u. Hier laat hij de strakke touwtjes even los, en dan ontstaat iets heel moois. Heel erg zonde dat aan het einde een snaar sneuvelt, waardoor de set minutenlang stil ligt. Dat heb je als je geen roadies bij je hebt. Jos van Tol laat zich verleiden tot een paar roffels op zijn drumstel, niet tot een echte drumsolo. De rest van de set bouwt op keurige uitvoeringen van mooi liedjes als Clear The Air, The Ballad Of Little Jane en Chameleon.

MIN:
De andere poging tot een jam - Lullabye - pakt iets minder uit. Gardner kondigt het aan als een slaapliedje, maar daarmee bedoelt hij vast niet dat onze aandacht halverwege mag verslappen. Het is nu net iets te moeilijk en te minimalistisch, terwijl de band baat heeft bij juist wat meer tempo en de stevige roffels van Van Tol. Die gebroken snaar is niet het enige incidentje. Tot twee keer toe fluit een instrument vervaarlijk door de tent heen. Extra pijnlijk bij de precieze liedjes van Gardner. Ach, kan gebeuren, zullen we maar zeggen.

CONCLUSIE:
Hoe meer durf Gardner en zijn band tonen, hoe beter ze worden.

CIJFER:
7

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12