#BKS13: Cashmere Cat fans komen altijd op hun pootjes terecht

Noorse dj draait het geluid van nu

Atze de Vrieze ,

Spectaculaire ontknoping bij Cashmere Cat. De jonge Noor heeft zojuist zijn tune van het moment gestart: zijn remix van Miguel. De tent ontploft zo hard dat een jongen besluit naar de nok van de tent te klimmen. Als in: echt hoog. Als de track zijn piek bereikt, begint de jongen aan zijn afdaling. Luid wordt hij toegejuicht als hij heel even aan een hand hangt. En dan valt hij, van een meter of vijf, met zijn rug naar beneden.

CONCERT:
Cashmere Cat, Best Kept Secret, stage 3, zondag 23 juni 2013

MUZIEK:
Het is meteen een van dé remixen van het jaar, en voor de langharige producer de ideale opvolging van zijn flink buzzende Mirror Maru EP. Noem het trap voor meisjes: messcherpe hiphop snares met een soft touch, waaronder zelfs een harp. Fris eigen geluid, maar hoe doet hij het als dj?

PLUS:
Dat klinkt een beetje denigrerend, trap voor meisjes. Zo is het geenszins bedoeld. Muziek die de dames verleidt tot crowdsurfen doet hoe dan ook iets goed. Cashmere Cat buit die track vandaag goed uit. De drop valt al hard, maar als hij hem de vierde keer ineens zwaarder en mannelijker laat uitpakken, staat heel de tent te hupsen. Ook niet denigrerend bedoeld: dit is keihard dansen op zijn meest elegant. De dj draait een mooie combi van echte hiphop en soepele elektronica, met onder andere 2 Chainz, Mala, T-Pain, Kendrick Lamar (eerst in remix, dan origineel van Swimming Pools) en die beestachtig blaffende Hudson Mohawke track Chimes.

MIN:
Een heel goede mixer is deze jonge dude niet. Hij moet het simpelweg hebben van de juiste plaatkeuze. Dat zit gelukkig wel goed.

CONCLUSIE:

Hij maakt het goed, de jongen van de val. Hij zal wellicht wat stram wakker worden morgen, maar voor nu was hij in elk geval nederig aan de security uit aan het leggen dat hij het echt niet meer zal doen. De dwaas. Hij heeft in elk geval prachtig van boven kunnen zien hoe Cashmere Cat met hét geluid van nu de tent plat draaide.

CIJFER:
8