#BKS13: Pompeuze hipster-r&b bij Autre Ne Veut

Dappere poging pakt beroerd uit

Atze de Vrieze ,

Ego Free Sex Free. Met die prikkelende hipsterslogan probeert zanger Arthur Ashin alias Autre Ne Veut onze aandacht te vangen, vroeg op de dag op het kleinste podium. We staan ook in oog met een cutting edge Brooklyn-act op het snijvlak van elektronica en r&b.

CONCERT:
Autre Ne Veut, Best Kept Secret, stage 3, zondag 23 juni 2013

MUZIEK:
Een van de aardigste trends de laatste tijd: de samenkomst van indie en r&b. Acts als Active Child en How To Dress Well lieten van zich horen met arty interpretaties van zwoele supersterrenmuziek. Ook Autre Ne Veut - huisgenoot van Oneohtrix Point Never - heeft de smaak te pakken. Veel van zijn genregenoten kleden hun muziek sterk uit, op zijn album Anxiety stoeit Autre Ne Veut juist met bombastische elektronica.

PLUS:
Het merkwaardige openingsnummer Play By Play is eigenlijk het bekendste, maar afsluiter Counting is veruit het hoogtepunt van een set.

MIN:
Waar hij in de studio de balans tussen bombast en edge aardig voor elkaar heeft, slaat Arthur Ashin live nogal door. Hij is duidelijk fan van de momenten waar Prince zich vocaal even helemaal laat gaat. Wie niet, maar om dat nou drie kwartier non stop te doen? Nee! Als een paranoïde rapper ijsbeert hij heen en weer, gebogen over zijn microfoon. Rechts van hem staat een kleine geblondeerde dame de ene na de andere onzuivere melodielijn toe te voegen aan de verschillende lagen stemmen die al op de tape staan. Een band heeft Autre Ne Veut niet, wel een drummer, die weinig toevoegt. Zelf heeft Autre Ne Veut niet heel veel sterke songs, maar ook die van anderen weet hij met zijn richtingloze ratjetoe uit hun element te halen. Allerergst is namelijk een in vloeibare kitsch gekookte cover van Whitney Houston's How Will I Know.

CONCLUSIE:

Ach, ook wel verfrissend, een niet zo goede act op dit festival. Je kunt niet zeggen dat hij het niet probeert, maar het resultaat is helaas helemaal mis.

CIJFER:
5