#BKS13: Two Door Cinema Club speelt; iedereen blij #BKS13: Two Door Cinema Club speelt; iedereen blij

Eendrachtig feestend de regen trotseren bij vrolijkmakende Noord-Ieren

, Tekst: Ingmar Griffioen, Foto's Imme Rindt

#BKS13: Two Door Cinema Club speelt; iedereen blij

Eendrachtig feestend de regen trotseren bij vrolijkmakende Noord-Ieren

Tekst: Ingmar Griffioen, Foto's Imme Rindt ,

Daar zijn ze weer; de hippe Noord-Ierse indiekids van Two Door Cinema Club. Die slaan ons land zelden over en bouwen elke keer een feestje. De laatste keer dat we ze zagen, Lowlands 2012, is nog geen jaar terug maar toen was tweede album Beacon nog niet uit.

CONCERT:
Two Door Cinema Club, Best Kept Secret, Stage 1, zaterdag 22 juni 2013

MUZIEK:
Springerige dancepop die sinds single Undercover Martyn en debuutalbum Tourist History (2010) veel handen op elkaar kreeg en kon rekenen op veel navolging. En dat is niet zo gek, met al die catchy singles. Tweede album Beacon volgde in september en kwam wat langzamer op gang. De vraag was of het ze zou lukken meer hitjes van het niveau van I Can Talk, Undercover Martyn en Something Good Can Work te produceren. Vooralsnog komen alleen Sleep Alone en Sun in de buurt. Beide albums verschenen bij het überhippe Franse Kitsuné Music label.

PLUS:
Two Door Cinema Club opent zeer sterk. Met recente troef Sleep Alone hebben ze het volle veld meteen beet en grootste hit Undercover Martyn zorgt dat iedereen die nog twijfelde ook bij de les is. Ook Do You Want It All? en This Is The Life behoren tot de sterke nummers van het debuutalbum en het voelt alsof de Noord-Ieren hier enorm hitjes aan het knallen zijn. Dat doen ze dan ook. De vier heren hebben er duidelijk zin in en ze spelen ook strak. Er staan bezoekers met Ierse vlaggen, een meisje houdt een bord met "Something Good Can Work…in Brazil" omhoog (en gaat met haar vrienden uit hun plaat op de sterke hit), tientallen mensen maken de show op schouders van anderen mee, en het is hossen, klappen, zingen en zeldzaam massaal crowdsurfen geblazen. En dat terwijl het wel steeds harder begint te regenen, maar het is duidelijk een kwestie van eendrachtig en vol overgave het hemelwater trotseren bij Two Door Cinema Club.

MIN:
Pas bij vijfde nummer Wake Up zakt het niveau een beetje in. Dan komen er toch wat inwisselbare dancepop-songs voorbij.

CONCLUSIE:
Alex Trimble mag dan met zijn mintgroene colbertje en zalmroze stropdas de verkeerde corpsbal op het verkeerde feestje lijken, hij steekt als frontman in prima vorm, op gitaar en achter de toetsen. Ja, het trio (aangevuld met tourdrummer) komt heel vaak langs in Nederland, maar ze spelen dan ook elke keer een tandje beter. "Thank you Best Kept Secret, this was our first time", begint Trimble. Ehm ja voor iedereen hier, maar het smaakt uitstekend en bij zo'n feestje daar kun je de Noord-Ieren best bij hebben.

CIJFER:
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12