Favoriete videoclips van 3voor12 op Nederlands Filmfestival Favoriete videoclips van 3voor12 op Nederlands Filmfestival

Stephan van Peursem en Willem van Zeeland duiken in Nederlandse cliphistorie

, Redactie 3voor12

Favoriete videoclips van 3voor12 op Nederlands Filmfestival

Stephan van Peursem en Willem van Zeeland duiken in Nederlandse cliphistorie

Redactie 3voor12 ,

Op donderdagavond 27 september is in Theater Kikker de Favoriete Videoclipavond van 3voor12. Op uitnodiging van het Nederlands Filmfestival laten Afzien-samensteller Stephan van Peursem en 3voor12-eindredacteur Willem van Zeeland zien wat volgens 3voor12 de hoogtepunten zijn de van de Nederlandse videoclipgeschiedenis.

Stephan van Peursem en Willem van Zeeland laten hoogtepunten zien uit de Nederlandse videoclipgeschiedenis en worden hierover geïnterviewd door Isolde Hallensleben. Daarnaast zullen zij hun licht laten schijnen over de vraag wie de Anton Corbijns zijn van deze tijd, de spraakmakende jonge clipmakers waar de komende jaren nog veel van verwacht mag worden. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar verschillende vormen van storytelling in de videoclip. Verwacht clips van onder andere zZz, C-mon & Kyspki, De Jeugd Van Tegenwoordig en Bart Constant. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Nederlands Filmfestival. Je kunt ze ook winnen via de nieuwsbrief van 3voor12.

Stephan van Peursem was de afgelopen jaren samensteller van het programma Afzien, waarin Giel Beelen samen met clipmakers naar nieuwe videoclips keek. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de Luisterpaal van 3voor12. Willem van Zeeland is eindredacteur van 3voor12. Hij organiseerde van 2003 tot en met 2009 op het Nederlands Filmfestival het project Pop@Film, een ontmoetingsplek voor de Nederlandse muziek- en filmwereld waarbij veel aandacht was voor de videoclip. Het Tax Videoclipfonds is in 2006 tijdens Pop@Film gepresenteerd.

De Favoriete Videoclipavond van 3voor12 is onderdeel van het Nederlands Filmfestival.
Donderdag 27 september, Theater Kikker in Utrecht. Aanvang 20.00 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12