Hooikoorts: Will and the People, La Pegatina en Trixie Whitley completeren Pinkpop 2013

Het gehele programma van Pinkpop 2013 is bekend, met The Killers, Kings of Leon en Green Day als headliners

Ingmar Griffioen ,

Will and the People, La Pegatina en Trixie Whitley maken het Pinkpop-programma compleet. De organisatie presenteerde op de persconferentie in februari al het grootste deel van het programma: Mister Pinkpop Jan Smeets maakte liefst tweeëndertig van de veertig namen in Paradiso bekend en voegde daar na een vraag nog een 33e aan toe: Masters Of Reality. De stream was live te volgen op 3voor12. In dit artikel lees je alle bevestigingen. De headliners zijn The Killers (sluit de vrijdag af), Kings Of Leon (zaterdag) en Green Day. De Amerikaanse punkrockers sluiten op zondag de 44e editie van Pinkpop af. De eerste opnames van de conferentie staan nu online.

28 februari:
Stereophonics is toegevoegd aan het programma.

20 februari persconferentie:
13.40 vragenrondje aan Jan Smeets:
Smeets onthult nog een 33e naam: Masters Of Reality. Ook antwoordt hij dat Paul McCartney koos voor Bonnaroo en Pinkpop er niet uitkwam in de gesprekken met Eddie Vedder.
13.10:
Op de hoofddag van Pinkpop (zondag) spelen: Kensington, Blaudzun, GroupLove, Lianne La Havas, Die Antwoord, Alt-J, Triggerfinger, The Vaccines, Ben Howard en slotact Green Day.
12.50:
De line-up van de Pinkpop zaterdag: Graveyard, Miles Kane, Ellie Goulding, C2C, Douwe Bob, Fun, The Gaslight Anthem, Phoenix, Passenger, The Opposites, 30 Seconds To Mars en headliner Kings Of Leon sluit net als in 2011 de tweede festivaldag af (toen was dat de zondag).
12.30:
Jan Smeets onthult de line-up van de Pinkpop vrijdag. Op de eerste festivaldag in Landgraaf spelen Christopher Green (de Nu Of Nooit-winnaar opent), Kodaline, Netsky (live), Jimmy Eat World, Andy Burrows, Queens Of The Stone Age, Paramore, Handsome Poets, The Script en The Killers sluiten af.

19 februari: Kodaline komt ook naar Pinkpop. Dat werd vandaag bekend in de ochtendshow van Giel op 3FM. Christopher Green won bandwedstrijd Nu Of Nooit en is dus ook van de partij.

11 februari: Blaudzun komt naar Landgraaf, onthulde zanger Johannes Sigmond vanavond in 3voor12 Radio toen hij zich versprak (filmpje!) over een optreden op de aanstaande persconferentie van Pinkpop in Paradiso, woensdag 20 februari 2013. Daar spelen namelijk altijd artiesten die ook op het festival staan. Blaudzun is nog onbevestigd door de organisatie van Pinkpop zelf.

21 januari: Nadat Ben Howard zichzelf al aankondigde voor Pinkpop, heeft de organisatie ook officieel bevestigd dat de Engelse songwriter na 2012 weer op het festival staat.

9 januari: Met dank aan de Gouden Tip, een publieksmeter die de organisatie gebruikt om te peilen welke act het publiek op het festival wil zien, zijn de bands Passenger en Kensington toegevoegd aan de line-up voor Pinkpop 2013. De meeste stemmen werden geteld voor Muse, maar de band speelt 4 juni al met een eigen show in de Amsterdam Arena. Kensington, die de hoogst genoteerde tip als Nederlandse band behaalde, treedt ook op bij de Pinkpop Perspresentatie op woensdag 20 februari in Paradiso Amsterdam.

Prijzen toegangskaarten even duur als in 2012
De entreeprijzen blijven hetzelfde als in 2012: namelijk 165 euro voor drie dagen inclusief camping en 85 euro voor een losse dagkaart.

10 december: Ook Triggerfinger en The Script komen naar Landgraaf.

5 november:
 Vanochtend maakte Pinkpopbaas Jan Smeets bekend dat de Amerikaanse band Queens Of The Stone Age ook naar de volgende editie van Pinkpop komen. Zaterdag 3 november tweette QOTSA-gitarist Troy van Leeuwen het nieuws zelf al. Over The Killers en Skrillex zei Smeets dat het er goed uit ziet. Wat betreft "oude namen" zei Smeets dat ze "niet zoveel oude namen zouzen nemen dit jaar, behalve één hele grote" maar dat is niet The Rolling Stones.

10 oktober: In september brachten Billie Joe Armstrong en kornuiten het album ¡UNO! uit. Deel twee en drie van die trilogie moeten in november dit jaar en januari 2013 volgen. Na 2010 is Green Day dus weer een van de drie headliners. De band sluit Pinkpop op zondag 16 juni 2013 af. De 44e editie van Pinkpop wordt - net als in 2008 en 2010 - niet in het Pinksterweekend gehouden, maar van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni op het Megalandterrein te Landgraaf.