Mr. Polska: "Boaz vd Beatz gaat solo met The Partysquad"

Eerste single Oh My komt op 26 november uit

Ingmar Griffioen ,

Boaz vd Beatz, de veelgeprezen beatmaker van Nouveau Riche, Mr. Polska en Yellow Claw, gaat solo. Polska onthulde het nieuws over zijn kameraad vanavond in 3voor12 Radio: "Vogeltje Boaz vd Beatz gaat het nest verlaten. Hij gaat een beetje vliegen, wat solo-dingen doen. Zijn eerste solo-project is Oh My met The Partysquad en die komt 26 november uit."

De Gorinchemse producer Boaz kwam onlangs al opvallend naar voren in een interview met Diplo/Major Lazer, die aan 3voor12 vertelde dat er binnenkort een track van hem met Boaz van de Beatz en Pharrell uitkomt. Diplo: "Ik houd van wat Boaz doet: hij gooit zes, zeven genres in een track. Niet in een album, zoals wij dat doen, maar in een enkele track. Met een heel punkachtige benadering, geweldig."

Polska in 3voor12 Radio: "Ik ben 1 Miljoen Vrienden een beetje zat"
Bekijk het fragment met Polska in 3voor12 Radio en beluister de track hieronder. Maar eerst had Polska nog wat meer te vertellen. Roosmarijn voelde hem nog uitgebreider aan de tand over zijn plek op Noorderslag 2013 (nadat de Utrechter vorig jaar al op het 3voor12 podium stond), over zijn nationale en internationale ambities (zoals hij onlangs aan State Magazine vertelde over afwegingen als Engelstalig, een tweede album en het buitenland) en ook over zijn succesvolle single 1 Miljoen Vrienden. Polska biechtte op toch niet meer zo tevreden met die track te zijn en die live liever niet uit te voeren. "Ik vind het leuker om met wat wildere muziek op te treden." 

Na enig aandringen gaf de rapper toe het nummer een beetje zat te zijn en dat het wat te makkelijk, te aardig of te lief is. Roosmarijn: "Als in bedoeld om een hit te scoren?" Polska schoorvoetend: "Ja misschien, die vibe eromheen... Ik was er toen heel blij mee. We hebben 'm ook single gemaakt, de videoclip is heel tof geworden en ik heb 'm bij DWDD gedaan. Daarna had ik er eigenlijk geen zin meer in. Het liedje klinkt wat meer ingetogen als de rest van onze muziek. We dachten: 'laten we een keer iets voor de radio proberen'. Maar uiteindelijk vind ik niet dat je met die instelling muziek moet maken."

Polska kwam natuurlijk niet alleen primeurs strooien bij 3voor12 Radio maar ook optreden en dus hebben we onderaan dit artikel de live uitvoering van Generatie Stampen voor je geplakt.