Drive Like Maria rockt tegen borstkanker met bekende frontvrouwen

Eefje de Visser, Marike Jager, Anita Doth en anderen treden op met de band

Laurence Tanamal ,

Drive Like Maria rockt tegen borstkanker. Hoe dat in zijn werk gaat? Roosmarijn Reijmer belde in 3voor12 Radio met gitariste Nitzan Hoffmann, die uitleg gaf over het initiatief. de Belgisch-Nederlandse band staat namelijk iedere show met een andere frontvrouw op het podium. Onder andere Eefje de Visser, Linda van Leeuwen (Bombay Show Pig) en Marike Jager hebben toegezegd mee te doen. De naam van Anita Doth (2 Unlimited/Ray & Anita) werd uiteindelijk ook bekend gemaakt.

Nitzan Hoffmann legde uit hoe zij en haar band zich in wilden zetten voor borstkanker. “We wilden met de band nog meer doen voor de Keep A Breast Foundation. En we dachten: ‘wat kunnen we nog doen?’ We hebben op onze plaat al een nummer waar een zangeres meedoet, Lara Chedraoui van Intergalactic lovers. Toen dachten wij dat we tijdens de tour elk optreden een andere zangeres mee kunnen nemen om een nummer mee te doen. Voor vijf euro kan het publiek aan het einde van de show een download code kopen. Daarmee kunnen ze de verschillende versies met andere zangeressen downloaden en de opbrengsten gaan naar het goede doel.”

Eefje de Visser, Linda van Leeuwen (Bombay Show Pig) en Marike Jager hebben al toegezegd mee te doen met het initiatief en zullen elk een avond te zien zijn met de band. Wie er nog meer op het verlanglijstje staat? “In ieder geval Lea Kliphuis. Daarnaast zijn wij nog op een paar namen aan het wachten omdat het moeilijk is om te zien wanneer iedereen tijd heeft.” Een wel erg bijzondere naam die door Hoffman genoemd werd was Anita Doth (2 Unlimited/Ray & Anita). “Heel misschien gaan we nog iets specials doen, maar dat zijn we nog even aan het bekijken.”

Dit project is niet het eerste initiatief dat Nitzann Hoffmann heeft ondernomen in het teken van borstkanker. Eerder heeft zij een afgietsel van haar borsten laten maken in de Melkweg. Deze werd geveild tegen betaling. “Wat mijn borsten waard zijn? Dat is een hele goede vraag! Voor mij heel veel. Volgens mij is het afgietsel uiteindelijk verkocht voor vierhonderd euro ofzo? Dat was wel heel raar ook. Toen ze dat gingen doen was het wel van ‘oei en ‘gips’ en ‘dat ga je rond mijn borsten doen’? Maar het ging hartstikke goed.”