Opwarmen voor Pinkpop (6): De Top 5 van Roosmarijn Reijmer

Wie mogen we dit jaar zeker niet missen

Willem van Zeeland ,

Afgelopen woensdag mocht 3voor12radio-dj Rooosmarijn Reijmer bij De Wereld Draait Door al vooruitblikken naar de komende editie. Het wordt voor Roosmarijn haar veertiende Pinkpop. Dit jaar presenteert ze het festival voor het eerst op tv. Lees hier over de vijf favorieten van Roosmarijn, begeleid door video's uit het 3voor12-archief.

Mumford and Sons

"The Gentlemen Of The Road hebben de afgelopen tijd in de opname studio doorgebracht en vonden dat maar niets. De opnames van hun tweede album verlopen stroef, ze raken maar niet tevreden. Dus gaan ze weer even doen wat ze het leukst vinden: touren. Het eerste concert van hun zomer tournee is op Pinkpop. Alle ingredienten voor een goed feestje."

The Kyteman Orchestra

"Alleen al om te kijken of Kyteman zijn orkest en de 60 koorleden op het podium gepast krijgt een must see. Afgelopen maanden heeft Kytman zijn orchestra lang clubs en een paar festvials geleid. Ikzelf heb nog niet de gelegenheid gehad om te gaan kijken, maar iedere keer als ik tijdens 3VOOR12 Radio op 3FM opriep 'hoe was het?' kreeg ik dolenthousiaste reacties binnen van luisteraars die een topconcert hadden mee meegemaakt. Hoog op mijn must-see lijst dus."

Bruce Springsteen & The E-Street Band

"Bruce Springsteen moet je eens in je leven gezien hebben, vooral als je niks met zijn muziek hebt. Na zijn drie uur durende show kan het niet anders dan dat je met waardering voor zoveel vakmanschap, charisma, muzikaliteit en hard werk het terrein verlaat. Tevreden naar huis, want Bruce Springsteen geeft een show op hoog nivo. Nog steeds. En oh ja... waarschijnlijk zit de melodie van Badlands in je hoofd. Ta-ta-da-ta-ta-daaa-da-da-da-daaa-da."

Will And The People

"Hoe die op Pinkpop terecht gekomen zijn, is me nog steeds een raadsel. Een creatief collectief onder leiding van Will Rendle dat opereert vanuit een schuur naast Londen. Ze maken reggae-pop of reggae-rock met een vleugje psychedelica. Afgelopen oktober ontdekte collega Menno Visser het bijzonder aanstekelijke 'Lion In The Morning Sun', ik heb m toen een paar keer gedraaid in 3voor12 Radio op 3FM, ook rondom London Calling waar ze toen kwamen. Het liedje bleek in maart de winter te hebben overleefd en bij de eerste zonnestralen werd ie 3FM Megahit en een van de meest aangevraagde tracks. Will And The People vinden het maar moeilijk te bevatten dat ze over de grens van hun Engeland ineens succes hebben, las ik op hun Facebook pagina."

Seasick Steve

"Op z'n 15e ging ie vrijwillig het ouderlijk huis uit om te gaan zwerven. Seasick Steve is doorleefd en verweerd, stoicijns en symphatiek. Vorige Lowlands zat ik een tijdje backstage bij de Container Sessies van 3 On Stage met hem. Hij stemde zijn geimproviseerde muziekinstrumenten en vertelde allerhande verhalen uit zijn leven. Iedereen hing aan zijn lippen. Precies hetzelfde gebeurt tijdens zijn concerten. Voor Seasick Steve op Pinkpop geen intieme tent met gratis kroegsfeer, maar de mainstage. Benieuwd hoe dat voor hem gaat uitpakken."