Trends van Pinkpop 2012

Wat doe jij aan?

Francis Pronk, Jörg de Groot (foto) ,

We zijn op zoek gegaan naar de trends van Pinkpop 2012. Zijn de welbekende Pinkpophoedjes uit of juist nog hartstikke hip? Heerst er al Oranjekoorts in Landgraaf? Wat móet je hebben tijdens Pinkpop 2012? Wat zit er onder die kilt?

Bij de 3FM stage zien we een opvallend groepje in de menigte staan. De vier vrienden zijn allen gehuld in een fel oranje T-shirt. Oranjekoorts of is er een andere achterliggende gedachte? 'Op festivals raken we elkaar altijd kwijt; de een is bier halen en de andere staat bij een band. Ik was laatst in Australië en daar spotte ik deze opvallende shirts. Ik heb ze meteen gekocht en we kunnen elkaar voortaan terugvinden, ideaal!'

Wanneer we ons omdraaien, zien we een ander opvallend persoon. Een man gehuld in een kilt en centimershoge plateauzolen. We gaan erop af en vragen Leon (43) of dit zijn speciale Pinkpopoutfit is of dat hij dit dagelijks draagt. 'Eigenlijk draag ik deze schoenen, omdat ik niet zo groot ben, zo zie ik nog eens wat tijdens concerten. Én ik krijg vreselijk veen aandacht door deze outfit. Ik ben vandaag al verscheidene keren geïnterviewd. Morgen doe ik een groene rok aan, die ik leuker vind. Ik doe er ook passende fluoriserende nagellak bij.' Bij de vraag of hij iets onder de kilt draagt, trekt hij zonder een seconde na te denken zijn kilt omhoog waaronder een bengelende penis te zien is. Een échte kiltdrager, moge dat duidelijk zijn…
Bij Major Tom staan drie meisjes, waarvan één een oldschool tattoo heeft. De dame in kwestie, Nienke, heeft hiervoor gekozen, omdat ze zelf viool speelt en paard rijdt, dit is terug te zien in haar tattoo. Ook zijn er twee slangen te zien en heeft ze een muzieknoot op haar enkel. De ander twee, Judith en Rineke, zijn beide nog 'tattoo-maagd', aldus Rineke. Ze staan bij Major Tom, omdat ze veel van deze band hebben gehoord op de radio en ze zijn erg benieuwd of ze het live ook waarmaken.

Ook zijn er ouders die hun kinderen de kans  hebben gegeven om kennis te maken met een popfestival. Tal van activiteiten ontplooien zich: van het simpelweg genieten van muziek met een goede gehoorbeschermer tot het woest verzamelen van bekers en biertrays.

De roze Pinkpop hoedjes komen ieder jaar terug. Is het publiek de roze hoedjes niet zat? We spreken met Hanane (29) die vertelt dat ze het hoedje heeft gekocht vanwege het de hitte. De hoedjes zijn tijdloos en zullen niet snel hun imago verliezen. De tijd zal het leren.