Luisterpaal leeft op Pinkpop

Even neerploffen en albums luisteren

Bas van Duren ,

We staan met VPRO vaker op festivals, maar dit jaar pakken we uit; om de hoek bij de 3FM Stage staat er een heuse luisterpaal; een grote paal met daaromheen banken waar je lekker kan zitten en genieten van alle albums die de 3 voor12 Luisterpaal te bieden heeft.

Piet (29) zit dik een kwartier op de bank en luistert naar het nieuwe album van The Hives. Hij is te spreken over het album, maar kent voor de rest weinig dat op de Luisterpaal staat. Piet ziet de plek als een ideale gelegenheid om even uit te rusten. 'Ik ben een bankzitter en mijn vrienden hangen in de buurt rond. Waarom ze hier niet naartoe komen, snap ik niet. De locatie nodigt wel uit om langs te komen en wat te gaan luisteren.'

Marco en Anneloes (beiden 22 en uit Groningen) scrollen op hun gemak door het scherm voor de albums. Als Sam Sparrow voorbijkomt, is de keuze gemaakt. Ze hebben allebei nog nooit gehoord van 3voor12 dus komt Christa Niekamp van de VPRO tekst en uitleg geven. Het concept van de Luisterpaal spreekt Marco en Anneloes aan en het moge duidelijk zijn; het tweetal zien we nog terug.

Voor Niekamp is het sowieso een goede dag; de VPRO werft op Pinkpop nieuwe leden en heeft er vandaag een al kleine honderd erbij. Dat heeft misschien iets te maken met de hoofdtelefoons die de nieuwe leden cadeau krijgen, maar laten we het erop houden dat liefde voor goede muziek en programma's iedereen over de streep heeft getrokken.