Invoering ticketwet opnieuw vertraagd tot na de verkiezingen

SP-kamerlid Jasper van Dijk licht toe

Willem van Zeeland ,

Sinds de Ticketwet in het voorjaar van 2010 werd goedgekeurd in de Tweede kamer wacht hij op instemming van de Eerste Kamer. Daar kwam toen de val van het kabinet-Balkenende tussen en nu gaat het door de val van het kabinet-Rutte weer langer duren. Inmiddels zijn we alweer twee festivalseizoenen verder. SP-kamerlid Jasper van Dijk legt in 3voor12 Radio uit hoe het zit.

De ticketwet was in 2010 een initiatief van Arda Gerkens (SP) en Nicolien van Vroonhoven (CDA). De wet was vooral bedoeld om de excessen in de secondary ticketing tegen te gaan. van Dijk: "Het gaat er echt om de zwarthandel te bestrijden. Vooral die van bedrijven die daar echt woekerwinsten mee maken. Met deze wet zou je een kaartje met maximaal 20% winst door mogen verkopen."

De ticketwet werd destijds aangenomen door de Tweede Kamer, maar het kwam niet meer van behandeling in de Eerste Kamer vanwege de val van het kabinet-Balkenende. Jasper van Dijk, de opvolger van Arda Gerkens in de SP-fractie is er helemaal klaar voor om in de herkansing te gaan, maar nu gooit de val van het kabinet-Rutte roet in het eten.

Gaat het er ooit nog wel van komen met die ticketwet? Jasper van Dijk: "We moeten nu wachten tot na de verkiezingen. Daarvoor heeft niet zo veel zin, ook vanwege het zomerreces. Ik ga er na de verkiezingen echt zo snel mogelijk mee aan de slag, dus in het najaar van 2012 zal die ticketwet er zijn."