Deezer en T-Mobile gaan in Nederland samenwerken

Streamingdienst en telecomprovider beginnen in Oostenrijk

Ingmar Griffioen ,

Muziekstreamingdienst Deezer werkt samen met telecomprovider T-Mobile. Vandaag is de samenwerking gestart in Oostenrijk, Nederland volgt nog deze maand. "Op 7 mei wordt het hier aangekondigd en op 21 mei wordt het eerste deel uitgerold", vertelt Deezer-woordvoerder Steijn Koeijvoets. In Oostenrijk is sprake van 'hard-bundeling': bij een T-Mobile abonnement krijg je Deezer erbij. Het is volgens Koeijvoets de bedoeling dat ook in Nederland in te voeren. "Dat gebeurt later." Deezer is na Spotify de tweede streamingdienst die de Nederlandse markt betrad.

Deezer is een oorspronkelijk Franse muziekdienst, die sinds 8 december ook in Nederland beschikbaar is. Het bedrijf kondigde onlangs aan uit te breiden naar Canada, Australië en Nieuw-Zeeland en zou in alle 46 Europese landen actief zijn. Deezer laat Japan en Amerika naar eigen zeggen aan Spotify en richt zich nu meer en meer op Europa. Het bedrijf is volgens de eigen gegevens 's werelds grootste muziekdienst: met 20 miljoen gebruikers en 15 miljoen nummers van tweeduizend labels. Deezer is daarmee twee keer zo groot als Spotify.

"Het is in principe dezelfde deal als Spotify met KPN heeft", legt Koeijvoets uit. "Klanten van T-Mobile krijgen de mogelijkheid Deezer te gebruiken tegen een aantrekkelijke prijs. Voor Deezer is het een mooie uitbreiding van het netwerk." In Oostenrijk biedt T-Mobile nu een onbeperkt muziekabonnement als onderdeel van het mobiele tariefplan, de provider claimt daarmee in eigen land de eerste te zijn. Oostenrijkse T-Mobile klanten ontvangen een exclusief Deezer Unlimited Music abonnement als ze een volledig Young Star Music of Music XL pakket nemen.

"Doel van Deezer is altijd om fans de controle te geven over hun muziek, of dat nou aan een bureau is of als ze onderweg zijn", vertelt Axel Dauchez, CEO Deezer, aan Entertainment Business. Koeijvoets vult aan: "Met T-Mobile kunnen we ons netwerk veel groter maken, mensen die nog onbekend zijn met streaming er kennis mee laten maken en ook een beetje muzikaal opvoeden."