Robodock Festival éénmaal terug Robodock Festival éénmaal terug

Een nachtelijke mars door Westelijk Havengebied op 7, 8 en 9 juni

, Erik Zwennes

Robodock Festival éénmaal terug

Een nachtelijke mars door Westelijk Havengebied op 7, 8 en 9 juni

Erik Zwennes ,

Het Robodock-festival keert dit jaar nog één keer terug als meerdaags festival. Dit heeft de organisatie van het festival laten weten. Van 7 tot en met 9 juni wordt op het Amsterdamse ADM-terrein in het Westelijk Havengebied voor de laatste keer het festival georganiseerd waar muziek, theater en techniek (lees: robots!) samen komen.

Deze editie staat in het teken van The Migration of the Soul Through the Underworld wat volgens het festival letterlijk vertaald mag worden. “We gaan marcheren”, vertelt artistiek directeur Maik ter Veer trots in 3voor12radio. Het festival heeft onder meer het Amerikaanse Extra Action Marching Band geboekt. Deze zesentwintig man tellende act bestaat uit muzikanten, acrobaten en vuurspuwers. “We worden voor het eerst een nachtfestival”, aldus Ter Veer. “We starten als de zon onder gaat en stoppen pas als deze weer op komt.”

Robodock werd in 2010, na een afwezigheid van een jaar, voor het laatst georganiseerd. 'Het festival wil zich geen festival meer noemen, zal buiten plaatsvinden en zal zich concentreren op één thema,' zei men toen. Daarna kwam het festival onder meer door geldgebrek niet meer van de grond. Robodock keert dit jaar, na enkele jaren op het NDSM-terrein te zijn gehouden, terug naar het ADM-terrein, de plek waar Robodock in 1998 begonnen is.

Na de laatste editie van het festival gaat Robodock door als 'organisatie die ad hoc producties ontwikkelt en (internationale) samenwerkingsverbanden zal aangaan'.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12