3voor12 draait (week 13): Dr. John, Yoshiba '87, Breton

3voor12 Album van de Week = Go Back To The Zoo - Shake A Wave

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12draait

Luister hier de podcasts en Spotify. 3voor12 is ook op Last.fm en Twitter.

Top 10

1 - Dr. John - Locked Down
"De productie van Black Key Dan Auerbach maakt deze oude rot voor een breed publiek behapbaar." (Menno Visser)
"Hij klinkt weer fris en relevant. Don't call it a comeback!" (Stephan van Peursem)
2 - Yoshiba '87 - Beaming Flowers From India
"Spannende technoplaat van Pascal Terstappen (aka Applescal), die meer is dan een tussendoortje tot later dit jaar de volgende Applescal uitkomt." (Ingmar Griffioen)
"Alle dansbaarheid is ingewisseld voor trippy beats en gelaagde melodieën. Het resultaat mag er zijn; het is heerlijk wegdromen op tracks als You’re The Best Thing Ever." (Sjoerd Huismans)
3 - Breton - Other People's Problems
"Fantastische, ontwapenende plaat die met iedere draaibeurt beter wordt, doordat je steeds meer gewend raakt aan het compleet eigen geluid van de eigenwijze band. Must hear!" (Christiaan Walraven)
"Lekkere catchy electrorock met samples die in je hoofd blijven hangen en interessante, gebroken beats." (Sjoerd Huismans)
4- Of Monsters And Men - My Head Is An Animal
"IJslandse fris-fruitige-folk, vooral de met een brok in de keel gezongen ballad Love Love Love is prachtig." (Menno Visser)
5 - Flying Horseman - Twist
"Mooi duister post-folk album van de Antwerpse groep rond singer-songwriter Bert Dockx. Bluesy, dreigend zonder overdreven instrumentatie." (Ingmar Griffioen)
6 - Paul McCartney - Ahoy Rotterdam (concert)
"Ongelooflijk als je uit zo'n songcatalogus kunt putten. McCartney speelt 3 uur lang met een vijfmansband en houdt de meeste songs strak rond de drie minuten. Prachtige avond." (Willem van Zeeland)
7 - Johnny Dowd - No Regrets
"Oude rot die op een wonderbaarlijke manier mijn zijn beste album in
jaren komt. Gortdroog, humorvol en met een lekkere rythmbox." (Stephan van Peursem)
8 - Willis Earl Beal - Acousmatic Sorcery
"Ruwe diamant. Onder de lofi gruis gaan prachtige songs en
hartverscheurende verhalen schuil." (Stephan van Peursem)
9 - Go Back To The Zoo - Shake A Wave
"Van Rolling Stones, tot The Beatles en Nirvana, alle grote helden zijn terug te horen in het geluid van Shake A Wave. Erg tof, ik heb alvast zin in 3voor12 Presenteert... Go Back To The Zoo volgende week!" (Christiaan Walraven)
10 - The Mars Volta live in de Melkweg 2002
"Deze opname heb ik destijds al honderden keren gedraaid, maar nu toch weer met hernieuwde interesse opgezet. Wat een geweldige nummers heeft die band toch. De nieuwe plaat is bij mij nog niet helemaal gevallen, maar dit oude materiaal is dan ook duizend malen beter." (Christiaan Walraven)

Menno Visser draait:

Dr. John - Locked Down (album Nonesuch/Warner)
De productie van Black Key Dan Auerbach maakt deze oude rot voor een breed publiek behapbaar.
Of Monsters And Men - My Head Is An Animal (album Industry Green/Universal)
IJslandse fris-fruitige-folk, lekkere @norbertpek-muziek, vooral de met een brok in de keel gezongen ballad Love Love Love is prachtig.
Rusko - Skanker (track op album Songs, Mad Decent/Downtown/Coop)
Dubstep + doorgerookte ska = me like, leuke combi.

Ingmar Griffioen draait:

Flying Horseman - Twist (album, Unday/NEWS)
Mooi duister post-folk album van de Antwerpse groep rond singer-songwriter Bert Dockx. Bluesy, dreigend zonder overdreven instrumentatie. Tweede album komt 2 april uit.
Herder - Herder (album-stream)
Even gemist toen ik in Zuid-Amerika zat, maar draai 'm sinds terugkeer wekelijks: de steengoede debuutplaat van Herder. Herder (motto: Herder = Harder) serveert binnen Nederland de meest opwindende cocktail van sludge, stoner en hardcore. De groep opent vanavond voor The Devil's Blood in het Burgerweeshuis. Dan zit ik nog op de Go Ahead Eagles tribune, dus wordt het toch woensdag 11 april naar de gratis Roadburn pre-party in Cul de Sac, waar de Groningers met Tank 86 spelen.
Yoshiba 87 - Beaming Flowers from India (album, Atomnation)
Spannende technoplaat van Pascal Terstappen (aka Applescal), die meer is dan een tussendoortje tot later dit jaar de volgende Applescal uitkomt.

Willem van Zeeland draait:

Paul McCartney - Ahoy - Rotterdam (concert)
Het blijft een wonder, al die Beatles-songs horen met de originele zanger. Hoe vaak kunnen we dit nog meemaken? Te oordelen naar de vorm, de conditie en het humeur van de grootmeester lijkt hij voorlopig nog niet van plan te stoppen. Ongelooflijk als je uit zo'n songcatalogus kunt putten. McCartney speelt 3 uur lang met een vijfmansband en houdt de meeste songs strak rond de drie minuten. Prachtige avond.
Cloud Nothings - Stay Useless (single)
Dit zijn mijn helden van 2012. Hun nieuwe single staat op de playlist bij 3voor12 Radio en ik hoop van harte dat het een grote hit wordt. Alleen al omdat het me heerlijk lijkt om dit adrenalineshot tien keer per dag op de radio te horen.
Lee Fields - Faithful Man (album)
Heel veel zin in het concert van deze soulzanger vanavond in Tivoli De Helling in Utrecht en om in de stemming te komen draai ik zijn laatste cd nog maar eens. Ik zag hem enkele weken geleden al op SXSW, beste retro-soulshow sinds de comeback van Solomon Burke in 2002.

Sjoerd Huismans draait:

Yoshiba ’87: Beaming Flowers From India
Mooie atmosferiche techno van Pascal Verstappen, beter bekend als producer Applescal. Alle dansbaarheid is ingewisseld voor trippy beats en gelaagde melodieën. Het resultaat mag er zijn; het is heerlijk wegdromen op tracks als You’re The Best Thing Ever.
Blood Red Shoes – In Time To Voices
Het nieuwe album van dit Britse powerduo is wat breder dan de voorgangers; Blood Red Shoes verkent nieuwe wegen met rustiger tracks die bands als The Boxer Rebellion doen denken. Maar het is ook ouderwets rocken, bijvoorbeeld op single Cold.
Breton - Other People’s Problems
Ik had hem vorige week nog even gemist in mijn draait-lijstje, maar deze week is-ie dan toch vertegenwoordigd: het album-van-de-afgelopen-week Other People’s Problems van Breton. Lekkere catchy electrorock met samples die in je hoofd blijven hangen en interessante, gebroken beats.

Stephan van Peursem draait:

Johnny Dowd - No Regrets (Mother Jinx Records/Cadiz)
Oude rot die op een wonderbaarlijke manier mijn zijn beste album in
jaren komt. Gortdroog, humorvol en met een lekkere rythmbox. Liedjes
over exen en je jas terug willen. Fijn hoor. It's Johnny
Dr. John - Locked Down (Nonesuch/Warner)
Dan Auerbach haalt het beste uit de oude voodoo meester. Hij klinkt
weer fris en relevant. Don't call it a comeback!
Willis Earl Beal - Acousmatic Sorcery (XL/Beggars/V2)
Ruwe diamant. Onder de lofi gruis gaan prachtige songs en
hartverscheurende verhalen schuil. Check het interview van collega
Zwennes maar.

Christiaan Walraven draait

Breton - Other People's Problems (Fat Cat/Konkurrent)
Hoog bovenaan mijn draait lijstje. Fantastische, ontwapenende plaat die met iedere draaibeurt beter wordt, doordat je steeds meer gewend raakt aan het compleet eigen geluid van de eigenwijze band. Must hear!
Go Back To The Zoo - Shake A Wave (Universal)
Wat doe je als je al zo'n aanstekelijke hitplaat als Benny Blisto hebt gemaakt? Juist, na de meisjes ook de mannen overtuigen. Van Rolling Stones, tot The Beatles en Nirvana, alle grote helden zijn terug te horen in het geluid van Shake A Wave. Erg tof, ik heb alvast zin in 3voor12 Presenteert... Go Back To The Zoo volgende week!
The Mars Volta live in de Melkweg 2002
Deze opname heb ik destijds al honderden keren gedraaid, maar nu toch weer met hernieuwde interesse opgezet. Wat een geweldige nummers heeft die band toch. De nieuwe plaat is bij mij nog niet helemaal gevallen, maar dit oude materiaal is dan ook duizend malen beter. Dit bewijst maar weer eens waarom The Mars Volta een van de interessantste acts van de afgelopen jaren is.