12van3voor12: Nieuw album Case Mayfield heet 10

Vandaag de eerste studiodag met producer Martijn Groeneveld

Jorinda Teeuwen ,

Heeft Case Mayfield een fetish voor het getal 10? Het tweede album van de Volendamse singer-songwriter wordt 10 oktober (10/10) uitgebracht en gevierd met een release party in Paradiso. Het wordt in tien dagen opgenomen en gemixt en hij doet in zijn clubtour tien zalen aan. En het heet - verrassend - 10. Vandaag had Mayfield zijn eerste opnamedag in de Mailmen Studio van producer Martijn Groeneveld, schrijft hij op Twitter. Vorige maand belde 3voor12 met Case Mayfield in het kader van de 12van3voor12.

Het is een relaxte week voor Kees Veerman. “Ik zit al een week in mijn badjas Diablo 3 te spelen,” vertelt Kees. “Dat is niet erg rock ’n roll, hè? Maar ik drink er wel een biertje bij, hoor!” De singer-songwriter is waarschijnlijk aan het bijkomen van een turbulent jaar. Alhoewel… “Ik heb eigenlijk altijd vakantie, waarbij ik af en toe wat muziek maak.”

Het begon in februari met de release van zijn debuutalbum The Many Colored Beast, maar het hoogtepunt van de afgelopen zes maanden was voor Case Mayfield toch wel het spelen in een uitverkocht Paradiso. “De sfeer was erg goed in Paradiso. Het was extra gezellig, omdat er veel vrienden van me waren.”

Ondanks het kortgeleden gereleaste The Many Colored Beast is Case Mayfield alweer bezig met een nieuw album. Eind dit jaar moet de plaat uitkomen. “Het album staat nog in de kinderschoenen, dus ik weet zelf ook nog niet wat het gaat worden.” Het lijkt wat snel, maar Kees houdt niet zo van ongeschreven regeltjes. “Waarom zou ik een jaar wachten met een album, als ik nu nummers klaar heb liggen?”

Waar Kees het meeste naar uitkijkt is spelen op Into The Great Wide Open. “Ik houd eigenlijk helemaal niet van festivals. Er is weinig tijd om te soundchecken en bezoekers komen niet speciaal voor mij en dus praten ze door de muziek heen.” Dat Case Mayfield daar niet van is gecharmeerd, liet hij in april merken tijdens een concert in Bitterzoet in Amsterdam. Na een paar nummers stormde hij het podium af, omdat het publiek door zijn muziek heen praatte. “Into The Great Wide Open is anders, daar komen echte muziekliefhebbers. Vorig jaar was ik er ook, toen was het geweldig. Het enige nadeel is dat er veel moeders met kinderen zijn.”

Case Mayfield is 7 september te zien op Into The Great Wide Open op Vlieland en staat op 10 oktober in Paradiso in Amsterdam.