Nieuw op 3voor12radio: Posij, TNGHT en Spector

Het bloedstollende Angels van The XX is Single van de Week

Christiaan Walraven ,

Drie nieuwe singles deze week op 3voor12radio: Groningse dubstep van Posij, brute bassen van TNGHT en Britpop van Spector. De bloedstollende nieuwe van The XX, Angels is de 3voor12 Single van de Week.

3voor12 Single van de Week:

The XX - Angels (V2)
Drie jaar terug alweer kwam het debuutalbum van The XX uit. De gestripte indiesound van de Londense band bleek achteraf een van de invloedrijkste platen, zelfs voor de hiphopscene. Daarom is het op 10 september te verschijnen tweede album Coexist een van de platen waar dit jaar het meest naar uit wordt gekeken dor veel muzikanten en muziekliefhebbers. Dit bloedstollende Angels is het eerste voorproefje daarvan.

Ook nieuw op de 3voor12radio playlist:

Posij - Empty Lungs (Division Recordings)
Posij is in het dagelijks leven Frank Post uit Groningen. Maar als een soort dracula ontpopt hij zich ’s nachts tot een gevreesd dubstepper. Al snel werd Posij door de Groningse beatcrew van Noisia opgepikt om een album uit te brengen voor hun Division Recordings label. En nu staat Frank Post binnenkort ook nog op Lowlands.

The XX - Angels (V2)
Drie jaar terug alweer kwam het debuutalbum van The XX uit. De gestripte indiesound van de Londense band bleek achteraf een van de invloedrijkste platen, zelfs voor de hiphopscene. Daarom is het op 10 september te verschijnen tweede album Coexist een van de platen waar dit jaar het meest naar uit wordt gekeken door veel muzikanten en muziekliefhebbers. Dit bloedstollende Angels is het eerste voorproefje daarvan.

TNGHT - TNGHT EP (V2)
Als echt het hipper dan hip is, gaan de klinkers ontbreken. Dat gebeurt er met dit project van de Schotse producer Hudson Mohawke, die in de dancescene bekend is van zijn track Thunder Bay. Als TNGHT samen met Lunice heeft hij de bruutste dubstepbassen van het moment. Op hun TNGHT EP staan populaire tracks als Bugg’n en Higher Ground.

Spector – Celestine (Universal)
Zijn er nog Pulpfans in de zaal? Pulp is een van de Britpopbands waar het jonge Spector mee vergeleken wordt. Dit vijfmansbandje uit Londen is dan ook een typisch London Calling bandje. Hun debuutalbum Enjoy It While It Lasts komt rond Lowlands uit, waar ze ook staan.

Verder nog op de 3voor12radio playlist:

Icona Pop - I Love It (Company Ten, 6e week)
Todd Terje - Inspector Norse (Smalltown Supersound, 5e week)
Yukon Blonde - Stairway (Dine Alone Records, 4e week)
Skrillex feat. Damian Marley - Make It Bun Dem (Warner, 3e week)
Bloc Party - Octopus (V2, 3e week)
Yeasayer - Henrietta (PIAS, 3e week)
Zedd feat. Matthew Korma - Spectrum (Universal, 2e week)

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur. Roosmarijn Reijmer is op vakantie. Zij wordt de komende weken vervangen door verschillende dj's.