Interview Editors op Werchter: “We gaan zeker geen dubstep album maken”

Ontwikkelingen album Editors te volgen via Tumblr

Roosmarijn Reijmer / Jorinda Teeuwen ,

De Britse indierockband Editors is bezig met een nieuw album. Tijdens het maken van het album worden de ontwikkelingen bijgehouden via tumblr. Dat vertellen bassist Russell Leetch en Ed Lay tijdens een interview met 3voor12radio dj Roosmarijn Reijmer op Rock Werchter. Op de website everyconversationwithinyou.tumblr.com kunnen fans de ontwikkelingen volgen.

Op dit moment staan er twee filmpjes op de website. De eerste laat beelden zien die gemaakt zijn tijdens de studio-opnames, de tweede bevat beelden van voor en tijdens een optreden. Met een spannend, sfeervol muziekje eronder ziet het er spectaculair uit. “Het is niet onze eigen muziek. We gaan ook geen ambient album maken,” vertelt Ed Lay.

Afgelopen jaar heeft de band te kennen gegeven een meer elektronische plaat te gaan maken, maar de band is daar van terug gekomen. “We willen juist een groot gitaaralbum te maken.” En dat in een jaar dat iedereen zegt: de gitaar is dood. “Ja, en wij gaan het weer leven maken,” antwoordt Lay vol vertrouwen. “Ik zie dat veel mensen plezier hebben bij bands met gitaren. Ik heb ook veel dj’s gezien, maar die komen live toch niet helemaal uit de verf.” De heren van Editors vertrouwen Roosmarijn toe dat ze zeker geen dubstep gaan maken.

Het optreden op Rock Werchter is pas de vierde na een korte break van bandwisselingen (Chris Urbanowicz stapte in april dit jaar uit de band) en songs schrijven. “Veel groter dan Rock Werchter gaat het niet worden,” verwacht Leetch. Editor was de headliner van de zaterdag. “We hebben de afgelopen zes weken veel gerepeteerd, dus hopelijk zijn we fit genoeg.” De recensies waren in elk geval goed voor de Britse boys. De band begon het optreden met Sugar, een gloednieuwe song. Ook Nothing heeft de band nog maar een paar keer gespeeld. “We hebben beide nummers vorige week dinsdag in Birmingham voor het eerst gespeeld, daar werden ze erg goed ontvangen.”