(Behind) Closed Doors: Alle liftsessies weer online

Van Jens Lekman en Damien Jurado tot The XX en The Asteroids Galaxy Tour

Ingmar Griffioen ,

3voor12 dook in de archieven en kwam naar boven met... 269 liftsessies! Die waren even onvindbaar na de overgang naar de nieuwe site, maar ze zijn bij deze afgestoft: veel liftopnames van London Calling in Paradiso, maar ook in de liften/op de daken van Motel Mozaique of Bazar Curieux. Mooie sessies met artiesten als CocoRosie, Villagers, Asteroids Galaxy Tour, Badly Drawn Boy, Stephen Malkmus, Tom Barman, Damien Jurado, The Maccabees, Pigeon Detectives, Iron & Wine en... de lijst gaat maar door. Ook met Nederlandse artiesten van The Ex en El Pino en Tim Knol. Struin door het archief met alle sessies via de teaser rechts.

Het huidige archief loopt terug tot 2005, waarin onder meer Pere Ubu, CocoRosie, South San Gabriel, British Sea Power, Big Low en Ane Brun zich voor 3voor12 vrijwillig opsloten in de lift. We beginnen met een van de oudste sessies: van Jens Lekman die er onlangs in een interview nog over begon. Zijn sessie stamt van 27 januari 2005.

De meest recente sessies stammen van eind 2009. Dat jaar namen we in mei ook een aantal bijzondere artiesten in de lift van Paradiso tijdens London Calling op. We hebben er twee voor je geselecteerd: The Asteroids Galaxy Tour (die later met het hier gespeelde The Golden Age een dikke hit scoorden) en The xx.