3voor12 draait (week 29): Gnucci in 3voor12radio en Passion Pit

3voor12 Album van de Week is Passion Pit - Gossamer (Sony)

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

Top 5

1. Gnucci sessie bij 3voor12radio op de-Affaire, 18-07-12
"Wat een fenomeen, een gekte en een show gaf die maffe Zweedse. Gnucci dus, voor al uw wilde feestjes, ook op de-Affaire." (Ingmar Griffioen)
"Wat een hit, Azealia Banks mocht hopen dat ze net zulke leuke nummers had..." (Menno Visser)
"Kijk de video, kijk hem af, en je begrijpt het..." (Peter Hoogeveen)
"de-Affaire houdt van Gnucci, bleek uit de grouphug die ontstond nadat ze woensdag twee nummers live speelde in 3voor12radio." (Jorinda Teeuwen)
2. Passion Pit - Gossamer (album, French Kiss/Sony)
"Michael Angelakos maakte een doorleefd popalbum, met slimme producties en ontroerende teksten." (Atze de Vrieze)
"Sterke songs? Check. Spannende productie? Check. Mooi gezongen? Check. De Amerikaanse elektropopband Passion Pit heeft het allemaal." (Menno Visser)
"Dit gaat een hit worden, I know for sure." (Jorinda Teeuwen)
3. Tnght - Higher Ground (Warp/V2)
"Een genadeloze beuker is het, met massieve snares en wobbles." (Atze de Vrieze)
4. Radiohead- Lotus Flower Jacques Green remix
"Lotus Flower met Green’s visie. Prachtig en veel geluisterd deze week." (Floor van der Vliet)
5. Frank Ocean - Sweet Life
"Deze plaat moest bij mij nog ff chambreren, maar ik ben toch redlijk verkocht nu..." (Peter Hoogeveen)

Atze de Vrieze draait:

Lichtvoetige popliedje? Dan moet je beter luisteren. Michael Angelakos maakte een doorleefd popalbum, met slimme producties en ontroerende teksten. Lees vooral ook bij Pitchfork de lange feature over de demonen van de man.
Opnieuw een banger van Hudson Mohawke en Lunice. Hun EP verschijnt deze week op Warp. Hudmo heeft zijn geheel eigen stijl verfijnd. Zag ik het iemand nou 'trap music' noemen? Hoe dan ook: een genadeloze beuker is het, met massieve snares en wobbles.
Ik vind dat de eerste gezamenlijke single van Talking Heads icoon David Byrne en St Vincent een hitje moet worden. Niet alleen is het een heel pakkend liedje, het is ook nog eens enorm innovatief, door de manier waarop gitaren volledig vervangen zijn door een achtkoppige brass band. Een goede indicatie voor het hele album, want dat is op elk nummer zo.

Ingmar Griffioen draait:

Gnucci sessie bij 3voor12radio op de-Affaire, 18-07-12
Zelden heb ik het zo betreurd dat ik niet ter plekke was en tegelijkertijd zo genoten van de beelden, die via de webcam vanuit de 3voor12radio-studio de huiskamer in vlogen. Wat een fenomeen, een gekte en een show gaf die maffe Zweedse. Gnucci dus, voor al uw wilde feestjes, ook op de-Affaire.
Oneman - Fabriclive 64 (album, Fabric/NEWS)
Weer een hele vette remixplaat in de onvolprezen Fabric serie. Voor deel 64 alweer tekent Oneman, oftewel de Britse producer Steve Bishop, die met 24 van de betere tracks qua UK garage, 2step, breakbeat en dubstep tracks een van de hoogtepunten uit de reeks samenstelde. Hard, diep en spannend met o.a. Pearson Sound, Joy Orbison, SBTRKT, Burial, Basement Jaxx en een Nederlander: Tom Trago (ism met Bok Bok). Jammer alleen van dat irritante stemmetje: "You are listening to a promotional copy..."
Boemklatsch, RipTide, Mike Mago, Bart B More, Baskerville op Exit Festival, Servië
Zes sets vers uit het Servische Novi Sad, waar in het 19e eeuwse Petrovaradin fort jaarlijks het Exit festival plaatsvindt. The place to be in july, zeker als je into dance bent. Dit jaar mochten de Hollandsche Helden van Boemklatsch een hele stage hosten. Dat leidde tot een dikke party met o.a. RipTide, Mike Mago, Bart B More en Baskerville. Hoe dik kun je hier lezen en horen.

Menno Visser draait:

Passion Pit - Gossamer (album Columbia/Sony)
Sterke songs? Check. Spannende productie? Check. Mooi gezongen? Check. De Amerikaanse elektropopband Passion Pit heeft het allemaal. Als ze het live optreden en de depressies van de zanger nog onder de knie krijgen, staat niets meer in de weg van werelddominantie. Je album gewoon starten met drie hits op een rij, ga er maar aan staan tegenwoordig…
Gnucci - Goodah (single live, Famalan Records/Sony SWE)
Knotsgekke Zweedse die haar bananan tegenwoordig thuis laat. Deze solosingle treft precies de juiste vibe op de Vierdaagsefeesten. Wat een hit, Azealia Banks mocht hopen dat ze net zulke leuke nummers had...
Van She - Idea Of Happiness (album, Modular/NEWS)
De tweede worp van deze Australische elektropoppers kent in tracks als Jamaica een opgaande lijn. Gelouterd via het remixcircuit weten ze nu ook zelf waar ze de mosterd moeten halen.

Floor van der Vliet draait:

Radiohead- Lotus Flower Jacques Green remix
Het is een band waar ik eerst veel moeite mee had en niet begreep. Maar sinds twee jaar geleden ben ik de mannen van Radiohead steeds meer gaan waarderen. Steeds meer gaan waarderen is dan eigenlijk nog een groot understatement. Ik word eigenlijk vrij wild als iemand het over de band heeft of er een nummer geshuffeld langskomt op mijn iPod. Ik hoef waarschijnlijk geen essay te schrijven over waarom Radiohead de beste band is, dat begrijpt men zo ook wel. TKOL RMX was het album waar ik bij voorbaat al van op het puntje van mijn stoel ging zitten. Grote namen uit de electro wereld die willekeurig nummer van Radiohead mochten coveren. Jacques Green was degene die de remix van de plaat maakte. Lotus Flower met Green’s visie. Prachtig en veel geluisterd deze week.
Soul Keita - Dusties N 808s (Ines LP)
Ik heb al eens eerder lovende woorden geschreven over Nicolas Jaar. Magisch in het beoefenen van minimal- electro. Na een Youtube-dag in dit genre stuitte ik op deze plaat van Soul Keita. Ik was vrijwel meteen verkocht, ook al duurde het even voordat ik doorhad dat twee basaanslagen per minuut bij het nummer hoorde. Deze week heb ik mijn falende geluidsinstallatie weer aan de praat gekregen en de diepe baslijnen van dit nummer waren meteen een goede test. Meerdere malen heb ik deze plaat laten trillen door de geluidsinstallatie.
Peace - Bblood
Ook deze band kwam ik tegen na een dagje Youtuben. Gasten die muziek maken in typische Engelse indiepop.  De stem van de zanger zou je in eerste instantie niet verwachten bij de vrolijke beats. Een schorre Engelse stem van een jongen die waarschijnlijk van doorhalen houdt. Lekker vrolijke gitaarrifjes die braaf op elkaar inspelen. Een hele goede break die even voor peper in de spreekwoordelijke reet zorgt. En dan de dansbare beat en een ontzettend foute videoclip maakte samen dat ik dit vaak heb gedraaid deze week.

Peter Hoogeveen draait:

Gnucci - Live in 3voor12 radio op Affaire 2012
Kijk de video, kijk hem af, en je begrijpt het...
Frank Ocean - Sweet Life
Deze plaat moest bij mij nog ff chambreren, maar ik ben toch redlijk verkocht nu... Flinke dosis John Legend met een vleugje Justin Timberlake en de rustige tracks van N.E.R.D., me likey!
Zomboy - djset op Amsterdam Bass Festival 13 juli 2012
Ik zou willen dat ik een linkje kon posten, maar er is nog geen approval. Als deze er wel komt zou ik je er toch op willen attenderen hem te checken, want hij is HARD.

Jorinda Teeuwen draait:

Passion Pit – Gossamer
Zet Gossamer van de Amerikaanse band Passion Pit op en het eerste dat je hoort is de catchy track Take A Walk. Dit gaat een hit worden, I know for sure.
Gnucci live in 3voor12radio 18 juli 2012
de-Affaire houdt van Gnucci, bleek uit de grouphug die ontstond nadat ze woensdag twee nummers live speelde in 3voor12radio. Niet 100% zuiver, maar wat een feest!
Angus Stone – Broken Brights
Een beetje tot bezinning komen met Angus Stone. Is hij beter af zonder zijn zus? Nee, dat denk ik niet. Maar dit solo-album van Angus Stone is een prima plaat, met de Broken Brights en Bird On The Buffalo als hoogtepunten.