Terugblik op de twaalf van 3voor12 in 3voor12 Radio

Remixprimeur Bombay Show Pig, 25 januari albumpresentatie Palmbomen en live optredens

Laurence Tanamal ,

Aan het begin van ieder jaar stelt 3voor12 een lijst met twaalf veelbelovende Nederlandse artiesten samen. Nu het einde van 2012 in zicht is wordt het tijd om terug te blikken op (en met) een aantal van de twaalf van 3voor12 van het afgelopen jaar. Onder andere Case Mayfield en de heren van Jungle By Night waren in de studio om te vertellen over hun hoogtepunten van 2012, en plannen voor 2013.

Kraantje Pappie had nooit gedacht dat hij zo’n goed gevoel aan een 51e plaats zou overhouden. En dan wel in de 3voor12 Song van het Jaar-eindlijst. Hij heeft dit jaar, precies berekend, 182 officieel geboekte optredens gegeven, variërend van Rock Werchter tot een verkeerd gepland optreden voor vier man. Voor het komende jaar belooft hij scherper te zijn, zowel tijdens optredens als in interviews.

Tussen het maken van vieze grappen in speelde Case Mayfield de single Orgasms van zijn dit jaar uitgebrachte plaat '10' en een cover van Iron & Wine (Tree By The River) live in de studio. Hierbij werd hij geassisteerd door mevrouw Tamara.

Bombay Show Pig bracht een primeur met zich mee in de vorm van een (nog ongemasterde) remix door Baskerville van hun single Making Friends.

Ook Palmbomen (Kai Hugo) kwam met een primeur voordat hij aan zijn dj set van een kwartier begon. 25 januari is namelijk eindelijk die langverwachte albumpresentatie in Paradiso. Die avond zullen ook andere artiesten, zoals Legowelt, aanwezig zijn om een set verzorgen.

De jongens van Jungle By Night hielden elk een andere favoriete herinnering over aan 2012, zoals optreden in Istanbul, het organiseren van Felabration 2 (het eerbetoon aan Fela Kuti) of spelen in een oud treinstation in Brussel. Ook stonden zij dit jaar als eerste Nederlandse band op Womex, een groot showcase festival in Griekenland.

Jameszoo gaat met Krampfhaft aan de slag en gaat werk uitbrengen op het label Stones Throw. ADE, Noorderslag, Pitch, Buma Rotterdam Beats, Jameszoo heeft ze allemaal gehad. Hij heeft nu nog het idee dat sommige mensen wel eens misleid worden door wat de mensen over hem schrijven, en hoopt daarom groot genoeg te worden zodat iedereen weet wat er tijdens zijn optredens gaat gebeuren. ‘Muziek is niet altijd makkelijk, het leven is niet altijd makkelijk he’, aldus Jameszoo.

22 optredens dit jaar voor Palio Superspeed Donkey. Het grootste plezier hielden zij over aan hun EP-presentatie, die organiseerden in hun eigen school. Volgend jaar willen zij vooral meer op gaan treden, aldus gitarist Willem Smit.