Nieuw album Dope D.O.D. in 2013 Nieuw album Dope D.O.D. in 2013

“Nog betere sound dan Branded, maar wel typisch Dope D.O.D.”

, Judith Laanen

Nieuw album Dope D.O.D. in 2013

“Nog betere sound dan Branded, maar wel typisch Dope D.O.D.”

Judith Laanen ,

Goed nieuws van de mannen van Dope D.O.D.: begin 2013 brengen de hiphoppers een nieuw album uit. Dat vertelde Dopey Rotten vanavond aan Roosmarijn Reijmer in 3voor12 Radio. Volgens Rotten zijn ze ‘zo goed als klaar’. “We zijn nog niet zover dat het album de schappen in kan, maar het is zeker de bedoeling dat ons tweede album uitgebracht gaat worden in 2013.” Rotten belooft “een nog betere sound dan Branded, maar wel typisch Dope D.O.D.”

Nog een grote stap in het oeuvre van Dope D.O.D.: vrijdag 14 december spelen ze als voorprogramma van hiphopgrootheden Redman en Method Man in het Patronaat in Haarlem. De act die de meeste retweets met de hashtag #RednMethHaarlem verzameld mag dan voor Dope D.O.D. openen. Wie wil dat nou niet? “Dat zijn toch wel grote namen in de hiphop, het wordt dope om met ze te rocken. Ik heb altijd wel tegen ze opgekeken”, aldus Rotten.

Rotten vertelde aan Roos hoe het eigenlijk is om de overstap te maken van voorprogramma naar hoofdact: “Dat gaat geleidelijk. Er gaat hele lang weg aan bloed, zweet en tranen aan vooraf. Je wordt steeds beter. Je zult alles op je eigen tempo moeten doen en ook wel geluk moeten hebben. Zoals wij, dat we één van de voorprogramma’s van de grootste hiphoppers scoren die je dan weer op weg helpen.”

Dope D.O.D. heeft in een krappe twee jaar al een behoorlijk succesverhaal geleefd, dat begon met de single ‘What Happened’ in januari 2011. Die video is op YouTube inmiddels 7 miljoen (!) keer bekeken en de groep heeft een Amerikaanse tour en verschillende Europese tours achter de rug. Eén daarvan was met Limp Bizkit en zanger Fred Durst (die op zijn beurt weer met Method Man samenwerkte op de track ‘N 2 Gether Now’) is groot fan.

Begin oktober bracht de groep het debuutalbum al uit in de Verenigde Staten op het Amerikaanse label Duck Down Records. Vorige week kwam de nieuwe video ‘Psychosis’ uit, waarop ook de Amerikaanse hiphoplegende Sean Price (Heltah Skeltah, Random Axe) te horen is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12