2012 in Keeswaardige deunen

Kees van Hondt maakt zich op voor Derde Keesdag in Tivoli Utrecht

Willem van Zeeland ,

Op 27 december is het weer Derde Keesdag, de jaarlijkse feestavond met dj Kees van Hondt in Tivoli Utrecht. Kees werd groot met zijn onstuimige afsluitende dj-sets met folkdeunen uit alle windstreken. Tijdens verschillende edities van Lowlands, waarbij het publiek massa's takkenbossen en opblaasbeesten de tent in sleept. Het Kees-virus verspreidde zich naar onder andere Sziget, Paaspop en Noorderslag. Speciaal voor 3voor12 zet Kees van Hondt de meest Keeswaardige tracks van 2012 op een rij.

Bedankt voor de mix Kees. Waar luisteren we eigenlijk naar?
"Het is een selectie van de beste nummers van 2012, de meest Keeswaardige deunen. Het begint met Volga Volga uit Oekraïne en later hoor je Jankobus Seunnenga met het lied van de kerstkapclub. Dat is mijn absolute favoriet van dit jaar. Verder een nummer dat ik zelf heb gemaakt en iets van Berlinskibeat, een samenwerking van Corvus Corax en Robert Soko van Balkan Beats Berlijn. Berlinskibeat is net bevestigd voor Paaspop. En dan nog Zdob Si Zdub uit Moldavië, die stonden een paar jaar geleden ook op Eurosonic. Tussendoor zitten een paar korte fragmenten van Los Colorados: I Like To Move It en Tic Tac."

Je wordt niet graag ingedeeld bij de Balkan, maar het lijkt er nu zowaar op dat de Balkan het dit jaar heel goed doet op het gebied van Keeswaardige deunen.

"Dat valt wel mee hoor. De Oekraïne is natuurlijk geen Balkan en Moldavië strikt genomen ook niet. Ik probeer het juist veel af te wisselen in mijn sets, maar ik zoek wel naar dat dat Pan-Europese. Eerst iets Spaans, dan iets Grieks en dan iets Duits bijvoorbeeld. Uiteindelijk draai ik het meeste uit Nederland en Oekraïne."

En Gangnam Style, is die niet Keeswaardig?

"Nou, er bestaat zeker een Keeswaardige versie van. Die zit niet in de mix, maar hij krijgt een prominente plek op 3e Keesdag."

Er zijn bij het ter perse gaan van dit artikel nog kaarten voor 3e Keesdag, 27 december in Tivoli Utrecht, hier meer info.