Bands en filmmakers maken in 48 uur een muziekvideo

Staat jouw band van 21 t/m 23 september op de set?

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

‘The 48 Hour Music Video Project’ is een wedstrijd waarin lokale bands samen met filmmakers in 48 uur een muziekvideo maken. Deze van oorsprong Amerikaanse wedstrijd kende in oktober 2011 de Europese primeur in Nijmegen. In het weekend van 21 t/m 23 september 2012 vindt er ook een Utrechtse editie plaats, als onderdeel van het Nederlands Film Festival. Het project zoekt lokale bands en filmmakers die deze uitdaging aan willen gaan.

Op vrijdagavond ontmoeten bands en filmteams elkaar om 18.00 uur voor een kick-off. Elk filmteam wordt dan aan een band gekoppeld en de band kiest een zelfgeschreven song waarvoor de video wordt gemaakt. De bands en filmteams hebben vanaf dan precies 48 uur de tijd om samen een muziek video te ontwerpen, te filmen en te editten! Op zondagavond moet de video voor 19.30 uur op een afgesproken plek zijn ingeleverd. Het filmweekend start met net zoveel bands als er filmteams zijn.

Meedoen
Speel je in een band of ben je singer-songwriter en wil je in 48 uur een videoclip maken? Meedoen is simpel. De band of artiest schrijft eigen muziek, is vrijdagavond 21 en zaterdag 22 september beschikbaar en moet zelf in beeld verschijnen.

Première
De vertoning van de clips vindt plaats op donderdag 27 september tijdens het Nederlands Film Festival, aansluitend aan de NFF Favoriete Videoclip Avond van 3voor12. In Theater Kikker krijgen de filmmakers, bands, fans, vrienden en publiek dan de resultaten van 48 uur hard werken te zien. Een deskundige jury bepaalt welke clip de beste is. De winnende muziekvideo draait begin 2013 op het internationale Filmapalooza festival in Hollywood! De video’s zijn daarna ook te zien via onze website.

Inschrijven
Iedereen kan meedoen! Alle muziekgenres zijn welkom. Omdat er waarschijnlijk meer bands dan filmmakers zijn, maken de organisatoren samen met de filmmakers een selectie van de bands, zodat het weekend met net zoveel bands als filmmakers kan starten. Zowel filmmakers als bands kunnen zich inschrijven via de website van The 48 Hour Film Project. Je hoort van te voren of je als band geselecteerd bent. Zowel filmteams als bands betalen inschrijfgeld. Het inschrijfgeld voor bands is 148 euro (nadat je geselecteerd bent).
Ga voor inschrijving en meer informatie naar de site van The 48 Hour Music Video Project.

The 48 Hour Music Video Project is een samenwerking van The 48 Hour Film Project, Nederlands Film Festival, 3voor12 utrecht en 3voor12.