Wooden Saints geeft tien optredens tegelijk op Record Store Day Wooden Saints geeft tien optredens tegelijk op Record Store Day

Tien bandleden verspreid over Nederland spelen hun partijen

, Erik Zwennes

Wooden Saints geeft tien optredens tegelijk op Record Store Day

Tien bandleden verspreid over Nederland spelen hun partijen

Erik Zwennes ,

Op 21 april is het Record Store Day, over de hele wereld staan de traditionele platenzaken in het zonnetje met onder meer speciale releases en optredens. Ook de Nederlandse folk-indierockband Wooden Saints laat zich van zijn beste kant zien met tien optredens verspreid door Nederland.

Waar collega Case Mayfield zich door de stagiaire van zijn platenmaatschappij laat rondrijden om een recordpoging te doen, besloten Arjen de Bock en Viktor van Woudenberg van Wooden Saints het anders aan te pakken. De tienkoppige band splitst zich namelijk strategisch op. Elk bandlid zal naar een andere plaats reizen, van Groningen tot Venlo, van Amsterdam tot Nijmegen.

Sound Engineer, Jordi Jansen, legt uit: “We streamen de audio en video van de afzonderlijke bandleden naar één centraal synchronisatiestation.” Vanuit dat punt in Amsterdam wordt alles samengevoegd en teruggestuurd naar de verschillende locaties, zodat je in iedere winkel alle bandleden kunt horen en zien spelen. Volgens Jansen loopt dat niet out-of-sync: “Omdat alle audio en video eerst naar een centraal punt wordt gestuurd en daarna pas weer terugkomt, loopt alles sowieso in sync met elkáár. De enige vertraging die kan optreden is tussen wat je live aan bewegingen ziet en wat je ziet en hoort op en uit de PA en beeldschermen.”

De audio en video wordt, voor zij die er niet bij kunnen zijn, ook gestreamd vanuit de website van Wooden Saints. Volgens de band is het niet alleen leuk als experiment, maar zal het ook echt als een bandgeluid klinken. “Dit is niet alleen leuk voor ons”, aldus Jansen.

Deze bijzondere uitvoering is op 21 april bij te wonen in Plato (Utrecht), De Jongens van Hemmens (Groningen), Velvet (Ede), Sounds (Venlo), Sounds (Delft), Platenhuis ’t Oor (Almere), North End (Haarlem), Evelyn Novacek (Hoogezand), Kroese (Nijmegen) en Velvet (Amsterdam).

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12