#Song12: De keuze van Linda van Leeuwen van Bombay Show Pig #Song12: De keuze van Linda van Leeuwen van Bombay Show Pig

Bekende Nederlanders kiezen hun favoriete nummers

, Ingmar Griffioen

#Song12: De keuze van Linda van Leeuwen van Bombay Show Pig

Bekende Nederlanders kiezen hun favoriete nummers

Ingmar Griffioen ,

In het kader van de Song van het Jaar-verkiezing vraagt 3voor12 aan bekende Nederlandse artiesten om hun top 5 bekend te maken. Deze kunnen zij kiezen uit een shortlist met 200 nummers, waarbij zij een zesde vrije keuze aan kunnen geven. Ditmaal de eer aan drumster Linda van Leeuwen van oud-Hollandse Nieuwe van de Maand Bombay Show Pig. Zij streepte met pijn in het hart de Haagse stadgenoten van Soul Sister Dance Revolution weg en hield een fraaie en veelzijdige top vijf over, met nog een mooie vrije keuze 'up her sleeve'.

1. Alt J - Breezeblocks
"Echt een kenmerkende track voor 2012, een kenmerkend album eigenlijk. Deze track staat eigenlijk voor mij voor het album van 2012. Dat zal 'm ook wel worden denk ik dit jaar."

2. Grizzly Bear - Yet Again
"Voor mij een bijzondere herinnering aan twee weken geleden in Paradiso. Die show was zo vet en het is gewoon een van mijn favoriete bands. Dus die moest er gewoon tussen."

3. Major Lazer ft. Amber Coffman - Get Free
"Dit vond ik wel zo'n unieke combinatie. Ik was al heel erg lang fan van Major Lazer en al een tijdje van Dirty Projectors. Ik vind haar ook wel echt de tofste zangeres uit Dirty Projectors. Toen ging ze die track met Major Lazer maken en dan komt er zo'n weirde track uit! Die moet je echt wel een paar keer horen, maar dat waardeer ik alleen maar meer. Het heeft ook een lekkere foute 90ies R&B vibe."

4. Torre Florim - Firestarter
"Ik vind het gaaf als je een cover probeert te maken, dat er dan echt een nieuwe track ontstaat en niet zomaar een cover van het originele nummer. En dit is echt een nieuwe track geworden, de clip die erbij zit is ook gaaf. Al met al een zeer geslaagde poging."

5. Tame Impala - Elephant
"In 2012 ben ik opeens veel meer psychedelische dingen gaan luisteren. Iedereen zat te wachten op het debuutalbum van Tame Impala en toen die plaat uitkwam was die ook weer vet. Volgens mij komt die ook op 1 in de jaarlijst van NME. Dat vind ik wel terecht."

Vrije keuze: Jacco Gardner - Clear The Air
"Heerlijk. Jacco leerde ik eerste als toetsenist van Lola Kite kennen, maar toen wees een vriend me op deze track en toen was ik er gelijk verliefd op."

Bombay Show Pig heeft recent een nieuwe track met de kersverse NL sixties-artiest Jacco Gardner gemaakt: Get Lost In The Shuffle. Hij is momenteel The Buzz in NME en opgepikt door Pitchfork. De twee stonden van de zomer samen op het podium tijdens het Utrechtse Festival a/d Werf en dat  mondde uit in deze samenwerking. De track komt a.s. maandag uit op 7"-single in een oplage van slechts 200 stuks.

Tot maandag 9 december 23.57 uur kan er gestemd worden, maar wacht vooral niet en stem direct op jouw Song van het Jaar!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12