Het Lowlandsgevoel van… Nobody Beats The Drum: “Bij The Prodigy is een tand uit mijn mond geslagen”

Band maakt speciaal voor Lowlands een track

Jorinda Teeuwen ,

Eindelijk hebben ze het geflikt. De mannen van Nobody Beats The Drum staan op Lowlands. Volgens Sjam Sjamsoedin heeft het veel te lang geduurd. “De afgelopen twee jaar dachten we al wel dat we er geboekt zouden worden,” vertelt Sjam. “Nu konden ze echt niet meer om ons heen.” Nobody Beats The Drum maakte speciaal voor hun debuut op Lowlands een nummer, die je onderaan kunt downloaden.

De hoeveelste Lowlands is dit voor je?
Dit is de elfde keer dat ik naar Lowlands ga. Mijn zus is iets ouder en toen zij naar Lowlands was geweest, kwam ze met allemaal wilde verhalen terug. Dat mensen seks op het podium hadden enzo. Sindsdien moet en zal ik er ieder jaar bij zijn. Dit wordt de zesde keer dat ik als artiest ga. Vier keer heb ik er gestaan met Boemklatsch en vorig jaar draaide ik samen met Joost van Bellen in de India. Dit is de eerste keer dat ik met Nobody Beats The Drum optreed. Het werd tijd. We dachten twee jaar geleden al: het zal nu toch wel eens moeten lukken. Nu hebben we net een nieuwe liveshow, een nieuwe EP en hebben we net de tour door Amerika gehad, dus ze konden echt niet meer om ons heen.

Wat was je mooiste Lowlands moment?
Drie jaar geleden trad The Prodigy op. Er is toen een tand uit mijn mond geslagen, toen het er in de moshpit iets te wild aan toe ging. Het was toch al een neptand. Ik heb het hele weekend met een gat in mijn mond gelopen. Eigenlijk is Lowlands van het begin tot het einde heel tof. De sfeer is vooral erg goed.

Wat was je meest vervelende Lowlands moment?
Er is niks negatiefs aan Lowlands. Het is goed georganiseerd en ik heb nog nooit een vechtpartij gezien. Het enige is dat het wel een beetje duur is, maar daar heb ik natuurlijk wat minder last van.

Lowlands is je visitekaartje voor een groot publiek, ga je iets speciaals doen?
We zijn bezig met een speciale track, die we daar gaan primeuren. Normaal spelen we wel wat langer en half 4 is wel erg vroeg. We spelen natuurlijk liever wat later. Maar het mooie van Lowlands is dat de zaal toch wel vol staat. Het Lowlandspubliek is het leukste publiek dat er is. Als ze daar zijn, zijn ze direct in een feeststemming.

Welke band wil je niet missen?
Ik wil sowieso naar The Black Keys. Verder waai ik met alle winden mee. Als ik iets plan, loop ik toch altijd achter de feiten aan. Bij een optreden raak ik wel zo snel mogelijk mijn vrienden kwijt. De één wil hierheen, de ander daarheen. Ik zie ze later op de dag wel weer een keer en heb ondertussen weer nieuwe vrienden gemaakt.

Naast wie zou je in je tent wel wakker willen worden?
Is het saai om nu mijn vriendinnetje te zeggen?

Ja.
Ok, dan Dan Auerbach van The Black Keys. En we praten over hoe hij al die mooie tracks maakt. Ik ben enorm fan van The Black Keys. Ik luister verder nooit naar rock, maar zij schrijven zulke goede liedjes. Daar wil ik wel wat van leren.

Nobody Beats The Drum speelt zaterdag om half 4 in de Bravo.