#LGW12: Palmbomen overtuigt met liveband

Kai Hugo fris en fruitig in Tivoli Oudegracht

tekst: Arnold le Febre foto: David Eerdmans ,

Palmbomen, oftewel de Amsterdammer Kai Hugo, stond tot voor kort altijd alleen op het podium, omgeven door een imposant arsenaal aan synthesizers. Tijdens Le Guess Who? introduceerde Palmbomen zijn liveband, lichtshow én gaf hij alvast een voorproefje van zijn binnenkort te verschijnen debuut.

CONCERT
Palmbomen, Tivoli Oude Gracht, zaterdag 1 december 2012

MUZIEK

Na de release van het uitstekende ‘Moon Children’ (uit 2010 alweer) was het in 2012 even stil rond Palmbomen. Stilte voor de storm naar nu blijkt, want Palmbomen staat als herboren op het podium. Het geluid is uitstekend, de show energiek en als liveband weet Palmbomen volledig te overtuigen.

PLUS

Palmbomen stond oorspronkelijk geprogrammeerd na het Canadese Grimes. En dat klinkt logisch: Palmbomen is de ideale schakel tussen de chillwave van Claire Boucher en de set van El Maria en de dubstep van Mala In Cuba. Toen Grimes wegens gezondheidsproblemen moest afzeggen, was het aan Foxygen om het ontstane gat te vullen. En dan is het even omschakelen: van de psychedelische rock van het Amerikaanse Foxygen naar de vrolijke (retro)dance met een snufje Italo en disco. Palmbomen trapt af met de nieuwe single ‘Black Safari’, gevolgd door ‘Wolves’. En als vervolgens ‘Moon Children’ door Tivoli Oudegracht knalt, het publiek de aanvankelijke schroom van zich af werpt en begint te dansen, de lichtshow vrolijk begint te knipperen, de twee meegebrachte bandleden (een percussionist en een bassist) uit hun bol gaan, kan het optreden al niet meer stuk.

MIN
Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar het karakteristieke vervormde stemgeluid van Hugo gaat na verloop van tijd wel wat op de zenuwen werken – vooral ook omdat de hoge tonen af en toe enigszins schril door de zaal rondzoemen en je bijna een smurfengevoel krijgt.

CONCLUSIE

Dansbaar en energiek – Palmbomen is gewoon leuk. Punt.

CIJFER
7