#ADE12 in tien feestjes #ADE12 in tien feestjes

Met o.a. Awakenings, Dekmantel, Diynamic Records

, Atze de Vrieze

#ADE12 in tien feestjes

Met o.a. Awakenings, Dekmantel, Diynamic Records

Atze de Vrieze ,

Tientallen feestjes, honderden dj's, vijf dagen en nachten lang. Het Amsterdam Dance Event, dat van 17 tot en met 21 oktober gehouden wordt, is ook dit jaar weer enorm. Wat zijn de feestjes waar iedereen het straks over heeft? 3voor12 selecteerde er tien voor je.

Awakenings driedaagse (wo, do, vr, Gashouder)

Met: Carl Cox, Fatboy Slim, Adam Beyer, Richie Hawtin, Dubfire
Voor de eerste keer haakt Awakenings ook aan bij Amsterdam Dance Event. De techno gigant pakt meteen uit met drie lange nachten op rij in de Gashouder. Op de eerste dag de opmerkelijke combinatie Carl Cox/Fatboy Slim, gewaagd voor technopuristen Awakenings. Op de tweede dag bekend terrein met huisvriend Adam Beyer, op de derde dag Richie Hawtin en zijn stal.

Diynamic Neon Nights in Schram’s Studio (wo, Schram’s Studio)

Met: Solomun, David August, Stimming, Kollektiv Turmstrasse
Het Hamburgse label Diynamic doet het de laatste tijd uitstekend, met headhoncho Solomun, Stimming en vooral de jonge dj David August. Zij lieten zichzelf eerder dit jaar al zien op onder meer Awakenings Festival en Welcome To The Future. Hun stijl: opvallend trage, zachtaardige house met veel vocalen. Ook aanwezig is Kollektiv Turmstrasse, een eigenzinnige act, goed voor het rauwe randje. Zo’n beetje de hele stal neemt die avond plaats achter de draaitafels.

NON Records (do, Paradiso)

Met: Palmbomen, Bear Damen, Marius, Renkas
Is er nou een album van Palmbomen of nog niet? Wij weten het zo langzamerhand ook niet meer. Laten we het erop houden dat NON Records een van de meest frisse elektronica-labels van Nederland is, waarvan zo’n beetje iedereen wat nieuws te presenteren heeft. Vorig jaar nog in OT301, nu voor een schappelijke prijs op een a-locatie.

Monster Bash (do, Melkweg)

Met: Erol Alkan, Brodinski, Gesaffelstein, Surkin, Riptide, Crookers
Traditioneel zit de avond van Joost van Bellen met al zijn vrienden weer overovervol. Rauw extra extra large, in twee zalen van de  Melkweg. De electro-rock-acid sound van deze scene is misschien niet nieuw, maar er lijkt wel degelijk nog de nodige beweging te zijn. En opwinding, dat zeker.

PRSPCT (do, Sugarfactory)

Met: DJ Promo, DJ Thrasher, DJ Limewax
Eindelijk. Eindelijk zijn de harde stijlen enigszins vertegenwoordigd op ADE. Het Hard Dance Event is van een conferentie naast de conferentie uitgegroeid tot een volwaardig onderdeel van het programma. Op zaterdag neemt hardstyle dj Headhunterz de Ziggo Dome over, op donderdag lanceert Dj Promo een nieuw undergroundconcept middenin het centrum.

Colors (do, Trouw Amsterdam)

Met: Jackmaster, Maya Jane Coles, Cinnaman, Pearson Sound
In twee jaar tijd is Colors uitgegroeid tot een van de toonaangevende concepten van Amsterdam. Met een voet in de UK bass, het standbeen in de house, en een knipoog naar de hiphopscene, heeft Colors zijn publiek gevonden. Deze editie heeft Maya Jane Coles als naam om naar uit te kijken, in de Verdieping de Hessle Audio crew.

Dirty Dutch (vr, Ziggo Dome)

Met: Chuckie, Just Blaze, Hydroboyz, Reverse, Adje, Knife Party
Een van de grootste sterren van de Nederlandse house host het meest ambitieuze evenement van heel ADE: Dirty Dutch in de kersverse Ziggo Dome. Aan zijn zijde heeft hij  onder meer de spierballendubstep van Knife Party (ex-Pendulum, brandden Lowlands afgelopen editie finaal plat) en top hiphopproducer Just Blaze naast onze eigen Reverse.

Dekmantel presents Body & Soul (za, MC Theater)

Met: Francois K, Danny Krivit, Joe Claussel, Juju & Jordash
Dekmantel gaat dit jaar voor de kroon, met maar liefst vijf ADE-evenementen, waarvan vier in MC Theater. Stuk voor stuk aanraders, maar de zaterdagavond belooft het meest bijzonder te worden met de legendarische New Yorkse dj’s Francois K, Danny Krivit en Joe Claussel, die eind jaren zeventig in de New Yorkse underground de eerste zaadjes voor de house-doorbraak begroeven. Goede match met Juju & Jordash, het kroonjuweel van het Dekmantel label.

Together (za, HMH)

Met: Chase and Status, Nero, Noisia, Feed Me
Het grootste dubstep/bass evenement van ADE 2012 vindt plaats in de HMH, met het populaire Chase and Status, de doommusicaldubstep van Nero en ons eigen Noisia als grote trekkers. Gek eigenlijk dat de echt harde dubstep helemaal ontbreekt tijdens deze editie, maar voor wie stevig los wil gaan is dit de ideale avond.

These Guys (za, Rhone Warehouse)

Met: Pariah, Objekt, The Analogue Cops, Funkineven
Ook te scharen onder de noemer ‘bass’, zij het van een geheel andere orde, is dit bescheiden event in Rhone Warehouse. Een minder prominente club op een onsexy plek achter station Sloterdijk, door relatief onbekende organisatie, maar een prachtige line-up met frontrunners van de subtiele UK bass. Kijk alleen al recht in het gezicht van babyface Pariah en je weet dat het een frisse avond wordt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12