Shaking Godspeed brengt debuutalbum internationaal uit

Ondertussen werken Achterhoekers aan tweede album

Timo Pisart ,

Vandaag brengt Shaking Godspeed het voor de 3VOOR12AWARD-genomineerde album Awe internationaal uit. In Duitsland heeft de Achterhoekse psychedelische bluesrockband een label en een boeker gevonden, ook in Frankrijk zal Awe actief worden gepromoot en zal Shaking Godspeed in de winter weer een korte tour doen.

Ondertussen werken Achterhoekers aan tweede album

Vandaag brengt 3VOOR12 Selecteert-act Shaking Godspeed het voor de 3VOOR12AWARD-genomineerde album Awe internationaal uit. In Duitsland heeft de Achterhoekse psychedelische bluesrockband een label en een boeker gevonden, ook in Frankrijk zal Awe actief worden gepromoot en zal Shaking Godspeed in de winter weer een korte tour doen.

Voor de band zijn internationale ambities zowel plezierig als noodzakelijk, vertelt frontman Wout Kemkens. "We maken niet echt radiomuziek, maar het is ook niet écht ontoegankelijk. Omdat we zo veel willen spelen, kunnen we niet alleen in Nederland blijven. Bovendien is het te gek om nieuwe landen te zien en mensen te ontmoeten. We willen de wereld intrekken."

Ook bracht de band vandaag de melige no-budget videoclip voor het nummer Lately uit. Wout Kemkens zelf reisde voor de videoclip af naar het Piratenfestival, bassist Paul Diersen en drummer Maarten Rischen liepen voor de clip dronken rond tussen de rondborstige meisjes van een wereldmuziekfestival. "Lately is best een dansbaar feestnummer, het leek ons leuk om die muziek in de context van deze festivals te plaatsen. Ik wilde de ongemakkelijkheid vatten zoals die ook in series als Curb Your Enthusiasm en The Office (UK) voorkomt. De opzet was dat ik chagrijnig door het feestgedruis van het Piratenfeest zou lopen, verdrukt door de mensen, maar er bleek maar 150 man op het hele terrein te zijn. Dat zag er een beetje schraal uit, maar was misschien nog wel grappiger."