Directie FunX stapt op

Directie oneens met eigenaar Stichting G4 Radio over koers radiostation

Christiaan Walraven ,

Naar aanleiding van een verschil in opvatting over de 'koers die gevaren moet worden' tussen de directie van FunX en eigenaar Stichting G4 Radio is directeur/bestuurder Willem Stegeman opgestapt. Ook directiesecretaresse Martine Huizenga en mediadirecteur Cherylla Ganpatsingh zijn niet meer actief voor het radiostation.

Directie oneens met eigenaar Stichting G4 Radio over koers radiostation

Naar aanleiding van een verschil in opvatting over de 'koers die gevaren moet worden' tussen de directie van FunX en eigenaar Stichting G4 Radio is directeur/bestuurder Willem Stegeman opgestapt. Ook directiesecretaresse Martine Huizenga en mediadirecteur Cherylla Ganpatsingh zijn niet meer actief voor het radiostation. Dat meldt Dutchmedia. "De directie wilde proberen of er mogelijkheden zijn om andere geldbronnen te verkrijgen, het bestuur staat een verregaande samenwerking met de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) voor", aldus voorzitter Cees Anceaux van Stichting G4 Radio.

Aan het begin van de zomer werd bekend gemaakt dat de subsidie voor minderhedenprogrammering geheel wordt geschrapt in 2012. Kort hierna lieten VPRO, BNN en NTR weten 'alles te willen doen om FunX te behouden.' Anceaux zegt hierover: "De directie kiest het liefst niet voor de NPO en heeft het idee dat de NPO te veel inbreuk doet op de huidige manier van werken. Dat klopt niet omdat niet bekend is onder welke voorwaarden dat zal geschieden. Wij zijn in gesprek met de gemeente Amsterdam om te bezien of deze nog een jaar door wil gaan."

"Ik snap wel dat binnen FunX er op een bepaalde manier naar zaken gekeken is, ik neem het de leidinggevenden niet eens kwalijk, maar wij hebben ze niet kunnen overtuigen van ons standpunt", verdedigt Anceaux de directie. "Bij de NPO zijn er allerlei mogelijkheden om bij een van de omroepinstellingen – denk aan de VPRO – FunX onder brengen; wij zijn daar behoorlijk positief over. Voor ons is het nu reden om FunX weer in goede banen te brengen. FunX is absoluut nog lang niet voorbij.”

Bij FunX is niemand beschikbaar voor commentaar.