Boemklatsch klaar voor volgende ronde Boemklatsch klaar voor volgende ronde

Een goed jaar rust leidde tot rust, creativiteit, de nieuwe show en een nieuwe plaat

, Pepijn van Gils

Boemklatsch klaar voor volgende ronde

Een goed jaar rust leidde tot rust, creativiteit, de nieuwe show en een nieuwe plaat

Pepijn van Gils ,

Op 26 november presenteert Boemklatsch de langverwachte nieuwe next-level show “Boemklatsch Equalizer” tijdens het prestigieuze Le Guess Who festival in Utrecht. De show is de aftrap voor de club- en festivaltour die vanaf begin 2012 door het land trekt.

Een goed jaar rust leidde tot rust, creativiteit, de nieuwe show en een nieuwe plaat

Op 26 november presenteert Boemklatsch de langverwachte nieuwe next-level show “Boemklatsch Equalizer” tijdens het prestigieuze Le Guess Who festival in Utrecht. De show is de aftrap voor de club- en festivaltour die vanaf begin 2012 door het land trekt.

Na het grote succes de afgelopen drie jaar vertrok het gezelschap bij Jammm Records voor een pas op de plaats. De drukke agenda liet weinig ruimte over voor creativiteit, aldus Mark Assies: "We zijn gewoon weer net als zoals het ooit begon avonden bij elkaar gaan zitten en lekker gaan klooien. Het was het laatste jaar toch te veel een vergadercultuur geworden."

Daarnaast brengt Boemklatsch onder dezefde titel een nieuw mixalbum uit. Er gaat wel hoop veranderen in de nieuwe show. "We hebben nu met Boemklatsch Equalizer veel meer decor op het podium dan elke andere dj in Nederland denk ik. Wat nieuw is, is dat we onze eigen edits via apparatuur gekoppeld hebben aan onze muziek, dat geeft supermooie effecten. Je moet het zien als een enorme equalizer van projectiezuilen, waarbinnen we staan. De equalizer slaat uit op de muziek, wat bijzonder gave effecten oplevert."

Toch heeft het niks weg van een dvd-presentatie. "Integendeel, naast dat we veel eigen tracks draaien en nu kunnen koppelen, werken we natuurlijk ook nog altijd met platen van anderen. Dan blijft het natuurlijk vet om live met dj’s te werken om te voorkomen dat een set een te voorgeprogrammeerd geheel wordt."

Met al die veranderingen blijft het natuurlijk wel gewoon Boemklatsch. "We zijn sowieso een beetje van richting veranderd. Logischerwijs zijn we dingen gaan integreren die wij op dit moment vet vinden, denk bijvoorbeeld aan future garage en dubstep. Al blijft het natuurlijk een groot feestje waarin we toewerken naar een climax, maar de weg ernaar toe zal wel anders zijn."

Er is wel de nodige spanning bij het nieuwe project dat de mannen gestart zijn. "Zelf vind ik het natuurlijk supervet wat we aan het doen zijn, maar ben tegelijkertijd ook superbang voor wat het publiek ervan gaat vinden."

Ook host Atactic is laaiend enthousiast: “Ik kan nu al zeggen dat het de beste keuze geweest is om gas terug te nemen, zodat we de Equalizer konden ontwikkelen en perfectioneren. We hebben zo meer ruimte voor onze creativiteit gemaakt en kunnen niet wachten om de Equalizer te tonen aan onze fans, zowel live als op cd. Zinin!”

De nieuwe show gaat volgende week op 26 november tijdens Le Guess Who in premiere en het nieuwe album ligt begin volgend jaar in de winkels.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12