Tim Knol kan niet wachten om zijn tweede plaat te laten horen Tim Knol kan niet wachten om zijn tweede plaat te laten horen

De zanger bereidt zich voor op een druk jaar

, Tamara Jansen

Tim Knol kan niet wachten om zijn tweede plaat te laten horen

De zanger bereidt zich voor op een druk jaar

Tamara Jansen ,

Een mooie week voor Tim Knol. Een plek op het hoofdpodium van Pinkpop en twee keer genomineerd voor een 3FM Award. Met het tweede album dat in mei uitkomt, bereidt de zanger zich voor op een druk jaar.

De zanger bereidt zich voor op een druk jaar

Een mooie week voor Tim Knol. Een plek op het hoofdpodium van Pinkpop en twee keer genomineerd voor een 3FM Award. Met het tweede album dat in mei uitkomt, bereidt de zanger zich voor op een druk jaar.

De tweede plaat komt op 20 mei uit en Knol is nog druk bezig met de laatste dingen: “Hij is zo goed als af, maar er ontbreken nog wel wat elementen. Ik heb bijvoorbeeld nog geen titel. Het is de tweede plaat en daar ligt veel druk op. Ik wil dat het straks allemaal klopt. Ik kies niet zomaar een titel uit, daar wil ik goed over nadenken.” De zanger is heel tevreden over het album en noemt hem beter dan de debuutplaat. “Dat komt voornamelijk, omdat we nu echt een band zijn en goed weten wat we aan elkaar hebben. Ik heb een heel goed gevoel over de plaat, ik kan niet wachten tot ik het aan iedereen kan laten horen.”

Tim Knol hoopte dat hij op Pinkpop mocht spelen en nu hij geboekt is, kan het aftellen beginnen. “Ik wist het al een maand”, vertelt de zanger. “Het is lastig om zoiets geheim te houden. Je wil het natuurlijk van de daken schreeuwen. Op de persconferentie hoorde ik pas dat ik op het hoofdpodium ga spelen, dat maakt het natuurlijk extra leuk.” Tim Knol gaat het simpel houden op het festival. “Ik ga waarschijnlijk geen gastmuzikanten uitnodigen, ik ga gewoon spelen. We zijn nu heel goed als band en ik heb er vertrouwen in dat wij samen voor een goede show gaan zorgen”, aldus Knol.

3FM belde de zanger met de smoes dat hij iemand moest feliciteren via de radio. “Prima, dat doe ik wel. Maar toen ik door Domien werd gebeld, bleek ik opeens genomineerd te zijn voor twee Awards. Beste zanger en Beste single. Ik hoorde het op dezelfde dag als de Pinkpop persconferentie, dus je begrijpt dat ik het wel flink gevierd heb.” Ook hier houdt Tim Knol het simpel en gaat zichzelf niet eindeloos promoten. “Ik heb op Twitter gezet dat ik genomineerd ben en een berichtje op mijn website gezet, maar daar laat ik het bij. Het is heel leuk dat mensen op mijn stemmen, maar ze moeten wel mijn muziek echt leuk vinden. Of ik ga winnen, geen idee. Het wordt lastig. Ik moet het wel opnemen tegen Caro Emerald bijvoorbeeld.”

In het najaar komt er een tour, waar een aantal festivals aan voorafgaan. Tim Knol gaat ook naar het buitenland met zijn band. “In januari ben ik naar Indonesië geweest om op te treden en dat was geweldig. Ik krijg veel oproepjes via Facebook wanneer ik weer eens kom optreden. We hebben besloten om volgend jaar weer terug te gaan. Daarnaast doen we waarschijnlijk wat shows in Duitsland, maar de focus blijft op Nederland. Ik wil eerst weten hoe de plaat het hier doet.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12