The Black Atlantic brengt debuut opnieuw uit met bonustracks The Black Atlantic brengt debuut opnieuw uit met bonustracks

Reverence for Fallen Trees krijgt twee extra nummers op label Haldern Pop

, Christiaan Walraven

The Black Atlantic brengt debuut opnieuw uit met bonustracks

Reverence for Fallen Trees krijgt twee extra nummers op label Haldern Pop

Christiaan Walraven ,

Eind januari wordt Reverence for Fallen Trees opnieuw uitgebracht op het label Haldern Pop met een tweetal extra nummers. Eén gloednieuwe track en een nieuwe opname van Walked-On Wood. Bandleider Geert van der Velde: "In de originele opname was het nummer heel kaal en direct met alleen piano en zang. Nu hebben we er met de hele band aan gewerkt en zit er een soundscape in de achtergrond gemixt."

Reverence for Fallen Trees krijgt twee extra nummers op label Haldern Pop

Dankzij de geweldige debuutplaat Reverence for Fallen Trees uit 2009 werd de Groningse band The Black Atlantic vorig jaar de 3VOOR12 Selecteert…-act van april. Het album werd genomineerd voor de 3VOOR12AWARD 2010 en kreeg veel buitenlandse aandacht. Dit zorgde voor uitnodigingen om te komen spelen op verschillende bekende showcase-festivals, waaronder SXSW, CMJ, Popkomm en Eurosonic.

Eind januari wordt Reverence for Fallen Trees opnieuw uitgebracht op het label Haldern Pop met een tweetal extra nummers. Eén gloednieuwe track en een nieuwe opname van Walked-On Wood. Bandleider Geert van der Velde: "In de originele opname was het nummer heel kaal en direct met alleen piano en zang. Nu hebben we er met de hele band aan gewerkt en zit er een soundscape in de achtergrond gemixt." Ook de hoes van de plaat wordt subtiel veranderd. "In grote lijnen blijft hij hetzelfde, maar niet volledig. Het wordt bijna een soort zoek de verschillen."

De opnamen hebben zo goed uitgepakt dat The Black Atlantic de remake als single wil uitbrengen. "We zijn op dit moment in gesprek met een bekende Amerikaanse regisseuse die interesse heeft om een clip bij het nummer te maken. Daarnaast zouden we graag de twee nieuwe nummers op een 7" uitbrengen, zodat het echt een single wordt."

"Het is een nummer van de hele band geworden," vertelt van der Velde. "Dat willen we in de toekomst veel meer gaan doen. Er staat een EP op de planning voor juni en we hopen onze volgende full length plaat aan het einde van dit jaar uit te kunnen brengen. Er zijn al veel schetsen van nummers."

De band gaat deze re-release promoten met een tour door Duitsland, Zwitserland en Engeland. Ook staan de Groningers staan dit jaar opnieuw op SXSW. Manager Boudewijn Rosenmuller: "Vorig jaar was het allemaal nog heel nieuw. Nu hebben we drie Amerikaanse tours gedaan en hebben we er een Amerikaans management bij. We krijgen dus hopelijk meer optredens op betere plaatsen."

"Daarna gaan we gelijk door voor showcases in Los Angeles," gaat Rosenmuller verder. "We hebben een deal met een licence company in de Verenigde Staten. Daardoor kunnen we showcases doen voor makers van films en tv-series. We hebben wel geleerd dat je naar Amerika moet gaan met een heel duidelijk doel."

Eerst zijn Eurosonic en Noorderslag weer aan de beurt. Met drie shows in twee dagen gaat The Black Atlantic zich weer sterk profileren op het festival in zijn thuisstad. Naast een optreden in de patio van de Oosterpoort tijdens Noorderslag doet de band twee optredens op de vrijdag van Eurosonic. In het reguliere programma speelt het in de kleine zaal USVA, maar daarnaast wordt ook de show van Ray Cokes vanuit de grote zaal van de Oosterpoort aangedaan.

Ray Cokes, die begin jaren 90 een icoon was op MTV in Engeland, brengt tijdens Noorderslag de show Ray's Dutch Impact Revue met Moss, Go Back To The Zoo, Laura Jansen, een dj-set van Baskerville en The Black Atlantic op het programma. Rosenmuller: "Bij die show zijn veel grote namen uit de muziekindustrie uitgenodigd voor een diner tijdens de show. Dat kan weer deuren openen, dus we zijn blij daar te mogen spelen."

The Black Atlantic speelt op 14 januari in USVA en op Ray's Dutch Impact Revue tijdens Eurosonic en op 15 januari in de patio van de Oosterpoort tijdens Noorderslag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12