Sef komt in april met solo-debuut Sef komt in april met solo-debuut

"Ik wil gewoon een popster zijn"

, Atze de Vrieze

Sef komt in april met solo-debuut

"Ik wil gewoon een popster zijn"

Atze de Vrieze ,

Flinke Namen-rapper Sef werkt aan een solo-album, met als titel De Leven. Het album moet in april uitkomen bij TopNotch. Bezoekers van het TopNotch Extravanza feest in de Melkweg hoorden wat ze ongeveer kunnen verwachten: elektronische funk in maatpak, robotseks met voorbind autotune.

"Ik wil gewoon een popster zijn"

Flinke Namen-rapper Sef werkt aan een solo-album, met als titel De Leven. Het album moet naar alle waarschijnlijkheid in april uitkomen bij TopNotch. Bezoekers van het TopNotch Extravanza feest in de Melkweg hoorden wat ze ongeveer kunnen verwachten: elektronische funk in maatpak, robotseks met voorbind autotune. De tracklist is in principe af, al sluit hij niet uit dat er nog een of tracks vervangen worden. "Ik werk nog aan een paar tracks. Als die beter worden dan wat ik nu al heb, moet er iets anders af. Ik heb liever 14 tracks waarvan je er niet een kan missen, dan een album waarop domweg alles staat wat je gemaakt hebt."

Sef liep al langer rond met het idee, maar in alle drukte kwam het er niet van. Afgelopen jaar speelde hij veel met Flinke Namen, met wie hij ondermeer een omvangrijke gezamenlijke tour met Dio deed. De laatste jaren scoorde hij al hits met diezelfde Dio (Tijdmachine), Partysquad (Stuk) en The Opposites (Me Nikes), wat hem een reputatie opleverde als koning van de refreintjes. "Er is niks leukers dan een refreintje zingen of 16 maten vol schrijven, maar het is natuurlijk een nog grotere uitdaging om alles zelf te doen."

Dat wil zeggen: voor de beats werkte hij met veel verschillende mensen. Meest voor de hand liggen hiphopproducers Reverse, Big2 (The Opposites) en Soulsearchin', maar Sef werkte ook met Benny Sings en houseproducer Bart B More (bekend van dansvloerkraker Brap). Van danceduo The Please kaapte hij een track van een EP die nog uit moest komen. "Dat werd de titeltrack en waarschijnlijk eerste single", zegt hij. "Je hoort niet wie welke beat gemaakt heeft, dat vind ik het leuke. Ik was op zoek naar een elektronisch geluid, omdat ik de laatste tijd veel naar nieuwe disco en house luister. Ik vond het lastig uit te leggen, tot Reverse de beat voor Diamanten maakte, een beat die daarna als een soort kapstok is gaan dienen. Alle producties klinken anders, maar het moest wel een geluid worden."

Ook Flinke Namen-producer Flexican is van de partij. Hij vormt de ruggengraat van de live band. De bedoeling is dat de band elke show van de partij is, al zal dat bij kleinere shows niet altijd gaan. Na Kyteman, Typhoon, Zwart Licht en De Jeugd van Tegenwoordig dus opnieuw een rapper die de twee draaitafels en de microfoon aan de kant zet. "Daar hebben we twintig jaar van kunnen genieten, het is in Nederland tijd om een stap verder te zetten, in elk geval voor mij persoonlijk. Ik wilde mezelf geen beperkingen opleggen, het uitgangspunt was om goede liedjes te schrijven. Ik zing ook meer dan ik rap. Zonder grootheidswaan: ik wil gewoon een popster zijn."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12