Samling: nieuw label voor ‘onuitgebrachte tracks’ Samling: nieuw label voor ‘onuitgebrachte tracks’

Lancering tijdens Noorderslag met Herrek, Luik en Bebe Fang

, Erik Zwennes

Samling: nieuw label voor ‘onuitgebrachte tracks’

Lancering tijdens Noorderslag met Herrek, Luik en Bebe Fang

Erik Zwennes ,

Tijdens Noorderslag wordt een nieuw Nederlands label gelanceerd. ‘Samling’ heet het, gewoon op z’n Hollands uitgesproken. Vanaf zaterdagmiddag 15 januari is het officieel. Tijdens de Wham!Wham!/Subbacultcha! showcase geven de eerste drie bands op Samling acte de présence.

Lancering tijdens Noorderslag met Herrek, Luik en Bebe Fang

Tijdens Noorderslag wordt een nieuw Nederlands label gelanceerd. ‘Samling’ heet het, gewoon op z’n Hollands uitgesproken. Vanaf zaterdagmiddag 15 januari is het officieel. Tijdens de Wham!Wham!/Subbacultcha! showcase geven de eerste drie bands op Samling acte de présence. Herrek, Luik en Bebe Fang presenteren dan gelijk ook hun releases. Drie EP’s waarvan één als casettebandje wordt uitgebracht. Overigens komen de releases ook als gratis download online.

Het idee achter het label komt van Keimpe Koldijk, lid van Eklin en Bebe Fang en boeker van onder meer I Am Oak. “Ik zag om mij heen enorm veel toffe dingen ontstaan. Dan krijg je van bevriende muzikanten weer een tof zipje of een losse mp3, maar vervolgens gebeurt er niets mee. Ik wil de ruimte scheppen om dergelijke ‘onderzoekjes’ te delen met de buitenwereld en om er een mooi product van te maken. Tegelijk hoop ik er mensen mee aan te moedigen om iets te doen met experimenten die maar op de plank blijven liggen.” Zo vertelt Keimpe dat er ook nog een EP van I Am Oak op de plank ligt. “Het zijn a capella nummers van Thijs die hij spontaan heeft opgenomen, maar niet passen op aan plaat van de groep. Op dit moment zijn ze heel druk met het nieuwe album, maar die EP is zeker een release die er nog aan komt.”

In eerste instantie blijft het label enigszins low profile. De distributie is digitaal en fysieke uitgaven kunnen via de website worden besteld. Deze worden door de bands zelf betaald. Keimpe staat open voor releases van andere bands. “Kom maar op. Natuurlijk moet het goed zijn en bij Samling passen. Toen ik vorig jaar met Eklin en Bebe Fang een periode in Amerika was, heb ik ook een aantal goede bands ontmoet. Het zou zomaar kunnen dat daarvan ook nog eens wat verschijnt via Samling. Hou ons vooral goed in de gaten!”


Zaterdagmiddag 15 januari is de officiele lancering van Samling tijdens de Wham!Wham!/Subbacultcha! dayparty in gallery Sign. Met naast Herrek, Luik en Bebe Fang ook Vondelpark, Starslinger, Austra, The Moi Non Plus en Eklin.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12