Remixplaat Nobody Beats The Drum: meer knallen op intuïtie Remixplaat Nobody Beats The Drum: meer knallen op intuïtie

Beatstrio focust nu op België en tweede album

, Ingmar Griffioen

Remixplaat Nobody Beats The Drum: meer knallen op intuïtie

Beatstrio focust nu op België en tweede album

Ingmar Griffioen ,

Ze werden zo bedolven onder de remix-aanvragen dat ze niet aan het eigen album toe kwamen. Dan doen we gewoon eerst een remix-album, besloten de jongens van Nobody Beats The Drum. Dus werden nieuwe remixen voor Distrakt, Jack Parow en Shameboy gebundeld met oudjes voor Giovanca en Aux Raus. Die plaat verschijnt 28 januari via Rough Trade en staat nu op de Luisterpaal.

Beatstrio focust nu op België en tweede album

Ze werden zo bedolven onder de remix-aanvragen dat ze niet aan het eigen album toe kwamen. Dan doen we gewoon eerst een remix-album, besloten de jongens van Nobody Beats The Drum. Dus werden nieuwe remixen voor onder meer The Walk and Rogerseventytwo, Distrakt, Jack Parow en Shameboy gebundeld met oudjes voor Giovanca, Aux Raus en Kensington. Die plaat verschijnt 28 januari via Rough Trade en staat nu op de Luisterpaal.

Producer Sjam Sjamsoedin is net terug van twee maanden Indonesië, het vaderland van zijn opa. Collega producer Jori Collignon reisde naar Sri Lanka en vj Rogier van der Zwaag pakte zijn rust in India. "Nee we moesten niet weg van elkaar", lacht Sjam, "maar wel van Nederland en veel werken. Het is best heftig geweest met dingen afronden voor dit album. De laatste maand voor de vakantie moesten we elke week twee remixen afmaken. Dat voelt een beetje als een muziekfabriek. En ik was al drie jaar niet meer op vakantie geweest. Na twee weken daar begon ik mijn studio al te missen en toen moest ik nog zes weken. Nu heb ik weer helemaal zin om te knallen."

De werkwijze met veel druk op de ketel had ook voordelen. "Het was ook heel bevrijdend", legt Sjam uit. "Ik denk dat het de muziek ten goede komt als je sneller werkt. Dit remixalbum is veel intuïtiever gegaan, veel meer knallen. Voor Beats Work (het debuutalbum, IG) hebben we tracks zo vaak overhoop gehaald. Het is wel dance, maar het zijn ook liedjes waar de spontaniteit in moet blijven." Voor het tweede artiestenalbum hoopt Sjam die snelle werkwijze vast te houden.

Direct na terugkomst ging hij aan de slag. "Na oud en nieuw ben ik meteen de studio ingedoken en er komt elke dag wel een ideetje uit. Jori en ik werken nu nog los van elkaar. We hebben in een maand zo'n vijftien à twintig ideetjes verzameld. Volgende week komen we bij elkaar om te kijken hoe we daar een album van brouwen." De ambitie is om een beter album te produceren. "Beats Work was geen meesterwerk", stelt Sjamsoedin kritisch. "Dat merk je aan hoe die opgepikt is, hoeveel dj's gedraaid hebben in clubs en hoe vaak YouTubes bekeken zijn."

Sjam: "Voor mijn gevoel moet het komende album wel al die dingen gaan doen. Ik ben heel blij met wat we nu al hebben. Het wordt niet alleen maar stampwerk, een beetje afwisselender en met een verrassing in features." De sound wordt anders dan op Beats Work, voorspelt Sjam. "Eigenlijk hebben alleen Purple Cactus, Quit Your Job en Damage Done het van het eerste album overleefd. Deze wordt iets meer techno, meer gevoel en met ook weer echte beats. Een beetje oldschool, daar hou ik toch veel van."

Nobody Beats The Drum oogst momenteel veel boekingen in België. "We hebben daar nu een boeker die heel enthousiast voor ons dingen aan het regelen is. De komende tijd hebben we veel shows staan, ook met De Jeugd van Tegenwoordig die echt groot zijn daar. Het is ook wel eens leuk om een keer ergens anders te spelen." Een ander aandachtsgebied is Frankrijk, waar de groep vorig jaar op het Garorock festival voor zo'n 15.000 man speelde. "Dit jaar staan we er weer, maar dan op een goed podium. We hebben daar ook een boeker en die zag wel dat die ons een betere kans moest geven." Vooralsnog zijn er geen plannen om plaatwerk in die landen uit te brengen.

De remixplaat is niet zomaar een tussendoortje. "We zijn er echt hartstikke trots op, maar doordat het een verzameling remixen is voelt het niet als een album. We willen altijd knallen en elke track an sich is vet, dus je moet wel stevig in je schoenen staan om 75 minuten aan te kunnen."

Probeer het gerust uit, want Remixes We Did staat nu, een week voor de officiële release, al op de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12