Na uitstel geen afstel: debuutplaat Lola Kite op Noorderslag Na uitstel geen afstel: debuutplaat Lola Kite op Noorderslag

"We zouden graag in Japan spelen; dat lijkt ons zo’n andere wereld"

, Christiaan Walraven

Na uitstel geen afstel: debuutplaat Lola Kite op Noorderslag

"We zouden graag in Japan spelen; dat lijkt ons zo’n andere wereld"

Christiaan Walraven ,

Debuutplaat Lights van Lola Kite komt er eindelijk aan. De plaat werd eind 2009 al opgenomen op Vlieland en na een paar maanden mixen en masteren zou Lights oorspronkelijk in september al verschijnen. Qua timing besloot Excelsior Recordings de plaat op het laatste moment toch door te schuiven naar januari en inmiddels is de releasedatum in zicht: 14 januari.

"We zouden graag in Japan spelen; dat lijkt ons zo’n andere wereld"

Debuutplaat Lights van Lola Kite komt er eindelijk aan. De plaat werd eind 2009 al opgenomen op Vlieland en na een paar maanden mixen en masteren zou Lights oorspronkelijk in september al verschijnen. Qua timing besloot Excelsior Recordings de plaat op het laatste moment toch door te schuiven naar januari en inmiddels is de releasedatum in zicht: 14 januari. De liveshow van de Amsterdamse electropopband kreeg de afgelopen jaren goede recensies dankzij hun combinatie van eigenzinnige popliedjes en dansbare synths. Nu mogen ze het op plaat waarmaken.

Via Ferry Roseboom van Excelsior werd de band gewezen op De Bolder in Vlieland om de plaat op te nemen. Bassist Jasper Verhulst: "Het leek ons leuk om voor de opnamen twee weken achter elkaar ergens dag en nacht te kunnen werken. In de stad is dat toch lastig. Daarnaast hadden Keez [zanger van Lola Kite] en ik al een band met Vlieland. Tijdens de middelbare school zijn we er een keer heen geweest op vakantie en hebben goede herinneringen aan blowen op het strand."

Verhulst laat weten zelf in ieder geval erg blij te zijn met de plaat. Ondanks het feit dan de plaat al een jaar op de planken ligt, is de band nog niet uitgekeken te zijn op het materiaal. "We hebben wel al een aantal nieuwe nummers om scherp te blijven, maar spelen ook de nummers van de plaat heel graag. Eigenlijk spelen we alleen het korte instrumentale nummer van de plaat nooit live."

Naast een aantal nieuwe nummers  wordt de liveshow vanaf Noorderslag ook op visueel gebied opnieuw vormgegeven. Verhulst: "Jeroen ter Heijden gaat live visuals doen. Op Noorderslag hebben we helaas geen witte muur om op te beamen, dus dat wordt wel improviseren."

Naast Lola Kite staat ook The Secret Love Parade op het programma van Noorderslag. Samen met die band gaat Lola Kite eind januari op tour. Verhulst: "Het zijn goede vrienden van ons, net als Moss [waar Verhulst eveneens op bas speelt] en Palmbomen, dat direct na ons speelt."

Wat betreft ambities en dromen blijft Verhulst nuchter. "We willen vooral muziek blijven maken die we zelf leuk vinden, maar zouden wel heel erg graag in Japan spelen. Daar zijn we allemaal nog nooit geweest, maar het lijkt ons zo'n totaal andere wereld. Onze droom is ook eigenlijk al uitgekomen. We hebben de plaat gemaakt die we wilden en hebben de liveshow die we zochten."

Debuutplaat Lights van Lola Kite verschijnt 14 januari op Excelsior Recordings. De releaseshow is zondagmiddag 9 januari in Pakhuis Wilhelmina in Amsterdam. 14 januari speelt de band in Plato in Groningen en 15 januari in de Hooghoudt zaal op Noorderslag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12