Kleine Viezerik aan de vooravond van een drukke periode Kleine Viezerik aan de vooravond van een drukke periode

Maar eerst nog Noorderslag en wat tijd met het gezin

, Erik Zwennes

Kleine Viezerik aan de vooravond van een drukke periode

Maar eerst nog Noorderslag en wat tijd met het gezin

Erik Zwennes ,

Eind oktober 2010 verscheen Nziedeboy, het debuutalbum van de Amsterdamse rapper Kleine Viezerik. Sindsdien is het hard gegaan. Veel optredens en interviews op radio en televisie. Een optreden in de VPRO Nederpopshow, een voorprogramma voor de Amerikaanse ster Rick Ross en een uitnodiging van Noorderslag in Groningen.

Maar eerst nog Noorderslag en wat tijd met het gezin

Eind oktober 2010 verscheen Nziedeboy, het debuutalbum van de Amsterdamse rapper Kleine Viezerik. Sindsdien is het hard gegaan. Veel optredens en interviews op radio en televisie. Een optreden in de VPRO Nederpopshow, een voorprogramma voor de Amerikaanse ster Rick Ross en een uitnodiging van Noorderslag in Groningen. In februari begint de tour rondom Nziedeboy. Op dit moment staan er al vijftien optredens gepland in het popcircuit.

“Ik heb enorm veel zin in Noorderslag en de tour,” zegt Kleine Viezerik. “Het gaat allemaal nog beter en harder dan we hadden durven dromen. Omdat iedereen druk is met nieuwe muziek en andere projecten hebben we besloten geen voorprogramma mee te nemen op tour. In plaats daarvan zullen lokale acts worden benaderd voor voorprogramma’s.”

Het voorprogramma van Rick Ross in de Melkweg was een voorlopig hoogtepunt voor KV. “Ik heb hem helaas niet kunnen ontmoeten. Hij kwam direct vanuit zijn hotel aangereden en stapte zo op het podium. Het was een mooie ervaring en volgens mij heb ik voor een voorprogramma veel indruk kunnen maken.” Voor Noorderslag gaat KV zijn formule niet aanpassen. “Natuurlijk besef ik me dat daar veel belangrijke mensen aanwezig zullen zijn. Dat ik er nog mooie boekingen aan over kan houden. Maar wanneer je zoiets gaat forceren en rare dingen gaat doen, valt het vaak op en blijf je niet dicht genoeg bij jezelf. Ik ga gewoon een keiharde show geven, meer moet je volgens mij niet doen.”

Aan de vooravond van de tour probeert de rapper nog zoveel mogelijk tijd met zijn gezin door te brengen. “Elke ochtend ben ik met de kleine en gisteren zijn we met z’n drieën naar de markt geweest. Als ik kijk naar de plannen voor 2011 dan zal ik veel van huis zijn. Nu pakken we dus nog zoveel mogelijk quality time.” Waar op Nziedeboy nog weinig samenwerkingen te horen waren, zal KV dit jaar veel met andere artiesten werken. “Op zo’n debuut moet je naar mijn idee vooral laten zien wat jou bijzonder maakt; wat je in huis hebt. Nu die plaat er is, wil ik heel graag mooie samenwerkingen aan gaan.” Een eerste bijzondere samenwerking ging KV aan met Ali B en Willeke Alberti voor het programma Ali B Op Volle Toeren van de TROS. “Dat was een geweldige ervaring. Willeke is een schat van een vrouw en het was echt heel leuk om met haar muziek aan de slag te gaan.”

En wat gaat er nog meer gebeuren in 2011? “Er liggen echt veel mooie dingen op de plank. Ik kan niet stil zitten dus verwacht dit jaar nog een mixtape en losse tracks.” Eén van die losse tracks werd onlangs al gelekt. Doedadeng is een echte feesttrack. Kleine Viezerik belooft meer van zulke tracks. “Ik heb op Nziedeboy vooral veel relaxte nummers gezet, maar ik geloof dat de tijd nu wel rijp is voor bangers.” Binnenkort verschijnt ook een video bij albumtracks Ik Rock en Pussyboy.

Kleine Viezerik speelt op zaterdag 15 januari tijdens Noorderslag in de hiphopkelder (The Factor E Basement) van de Oosterpoort.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12