Jan Smeets: "We doen alles om Pinkpop Classic door te laten gaan" Jan Smeets: "We doen alles om Pinkpop Classic door te laten gaan"

Organisatie nog op zoek naar grote klapper als afsluiter

, Ingmar Griffioen

Jan Smeets: "We doen alles om Pinkpop Classic door te laten gaan"

Organisatie nog op zoek naar grote klapper als afsluiter

Ingmar Griffioen ,

Jan Smeets herkent zich niet in berichten dat Pinkpop Classic niet door zou gaan. De Pinkpop-baas geeft wel toe dat er nog geen bands gecontracteerd zijn. "We hopen nog altijd dat het wel doorgaat. We doen er alles aan, maar het kan alleen als er een goed en Pinkpop Classic-waardig programma staat. Vorig jaar heeft toch gezorgd voor een tekort. We bleven zitten met een financiële kater."

Organisatie nog op zoek naar grote klapper als afsluiter

Jan Smeets herkent zich niet in berichten dat Pinkpop Classic niet door zou gaan. De Pinkpop-baas geeft wel toe dat er nog geen bands gecontracteerd zijn. "We hopen nog altijd dat het wel doorgaat. We doen er alles aan, maar het kan alleen als er een goed en Pinkpop Classic-waardig programma staat." De terughoudendheid volgt op de tegenvallende editie van 2010, die slechts zesduizend bezoekers trok. "Vorig jaar heeft toch gezorgd voor een tekort. We zijn blijven zitten met een financiële kater."

Vorig jaar was Iggy Pop & The Stooges als headliner gestrikt. Smeets: "We vonden Iggy een goede headliner, daar dachten de mensen die al drie jaar gekomen waren blijkbaar toch anders over." Om niet opnieuw financieel het schip in te gaan, is een grote naam als afsluiter een absoluut vereiste. "Het heeft vooral te maken met de slotact, die we toch een beetje in de classic sfeer zoeken. We hebben vorige edities gescoord met UB40 en Simple Minds. Dat zijn grote namen, waar meer dan tienduizend mensen op afkomen. Stel dat Joe Cocker beschikbaar is, in die orde van grootte moet je wel denken."

Cocker is tot zijn spijt nog niet aangeboden. Maar veel andere acts wel, vertelt de Pinkpop-directeur. "We praten er elke week over en telkens zeggen we: 'nee dit is het nog niet'. Maar de zon schijnt in Landgraaf, dus misschien komt vandaag het goede nieuws wel." Ondanks zijn optimisme, benadruk Smeets dat Pinkpop Classic 2011 zeker niet vanzelfsprekend is. "We hopen dat het doorgaat. Helemaal omdat het toch om het jubileum gaat."

Een extra dag met classic programmering aan de reguliere Pinkpop vastplakken is geen optie. Daar is Smeets heel stellig in. "Dat is niet mogelijk. We wijken niet van het Pinkpop-concept af. Ik zie na de laatste uitverkochte edities ook niet in waarom we daaraan moeten sleutelen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12