Het grote hiphopdebat op 3FM Het grote hiphopdebat op 3FM

“Serieuze hiphop heeft geen kans gehad op de radio”

, Erik Zwennes

Het grote hiphopdebat op 3FM

“Serieuze hiphop heeft geen kans gehad op de radio”

Erik Zwennes ,

Giel Beelen had vrijdag 21 januari een flinke afvaardiging van de Nederlandse hiphopscene op bezoek. Tijdens een try-out van de nieuwe freaknacht ging men in discussie over de rol van Nederlandse hiphop op de radio. Onder meer RB Djan, Adje, Kleine Viezerik en Hef kwamen aan het woord.

“Serieuze hiphop heeft geen kans gehad op de radio”

Giel Beelen had vrijdag 21 januari een flinke afvaardiging van de Nederlandse hiphopscene op bezoek. Tijdens een try-out van de nieuwe freaknacht ging men in discussie over de rol van Nederlandse hiphop op de radio. Onder meer RB Djan, Adje, Kleine Viezerik en Hef kwamen aan het woord. Niet geheel toevallig. Aanleiding is het vijfjarig jubileum van hiphopwebsite Puna.nl en het verjaardagsfeest op 26 januari in Paradiso.

De discussie werd geopend door Osdorp Posse voorman Def P. “Goeiedag. Ik ben Def P en de stelling die ik poneer is dat de serieuzere hiphop te weinig aandacht heeft gehad op de Nederlandse radio.”

Hef: “Op de grote festivals wordt hiphop altijd in een hoekje, in de kleinste tent weggestopt. We krijgen wel steeds meer de kans. Maar zeker daarvoor ten tijden van Def P hebben ze geen kans gehad.”

Adje: “Hiphop staat nog in de kinderschoenen. We lopen misschien wel vijftien jaar achter op Amerika. Voor mijn gevoel zitten we nu in 1993. Hefvermogen was Doggystyle. Nu moeten we integreren in de muziekbranche. Er moet nog een hele generatie opgroeien met Nederlandse hiphop en een professionele instelling en aanpak.”

Kleine Viezerik: “Ik begrijp Def P, in zijn tijd was het helemaal moeilijk. Maar de klanken en teksten zijn niet veranderd.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12