Grote Prijs winnaar Ethereal presenteert EP met eigen zanger Grote Prijs winnaar Ethereal presenteert EP met eigen zanger

“We willen zo veel mogelijk vruchten plukken van de Grote Prijs”

, Christiaan Walraven

Grote Prijs winnaar Ethereal presenteert EP met eigen zanger

“We willen zo veel mogelijk vruchten plukken van de Grote Prijs”

Christiaan Walraven ,

Eind vorig jaar won Ethereal als eerste metalband ooit de Grote Prijs van Nederland. En alsof het niets is deden ze dat zonder hun eigen zanger. Inmiddels is de zanger terug en presenteert de band Lunacy Falls, de opvolger op hun in 2008 uitgebrachte debuut EP.

“We willen zo veel mogelijk vruchten plukken van de Grote Prijs”

Eind vorig jaar won Ethereal als eerste metalband ooit de Grote Prijs van Nederland. En alsof het niets is deden ze dat zonder hun eigen zanger. Inmiddels is de zanger terug en presenteert de band Lunacy Falls, de opvolger op hun in 2008 uitgebrachte debuut EP. Een voorproefje staat op de veertiende Hollandse Nieuwe Compilatie.

"We hadden het echt niet verwacht, maar ineens stonden we in de halve finale, " vertelt drummer Eelco van der Meer. En daar zat de band met een probleem. Zanger Daniel Verbrugge ging op reis en voor de halve finale moesten de mannen op zoek naar een vervangende zanger. De band belde alle Daniels uit hun telefoonboek af. Ze vonden in Daniel de Jongh van Textures een vervangende zanger en met hem werd de Grote Prijs gewonnen. 

"Als eerste metal band die wint willen we zo veel mogelijk vruchten plukken van de mogelijkheden van de Grote Prijs," vertelt Van der Meer. "We gaan zo veel mogelijk spelen, onder andere op het Tremplin festival in Casablanca. Dat is iets wat we nooit hadden verwacht, maar wat de Grote Prijs nu voor ons doet." Daarna gaat de band samen met Pound en Face The Fact op tour, waarbij ze onder meer LVC in Leiden aandoen. "Dat is toch een beetje onze huiszaal."

Toch wordt de presentatie van de EP niet in LVC gedaan, maar op 18 februari in het gloednieuwe podium Duycker in Hoofddorp, dat afgelopen weekend de deuren opende. "Het is aan de ene kant wel een nieuwe zaal, maar het ziet er heel mooi uit en voelt dan ook als een sprong in het diepe. Daarnaast is het de eerste show dat Daniel Verbrugge terug is van zijn reis."

Ondanks dat de Grote Prijs werd gewonnen met De Jongh gaat de band dus toch weer verder met Verbrugge. "Dat was al duidelijk toen hij weg ging. We zouden nooit zonder hem verder gaan. We hebben de EP met hem opgenomen en daarnaast zei de jury van de Grote Prijs dat de kwartfinale de show was waar de echte magie van de band het beste tot zijn recht kwam. Dat was een heel duidelijk teken."

Het nummer Relentless Revelations van Ethereal is nu tijdelijk te horen op de veertiende Hollandse Nieuwe Compilatie. De band presenteert de EP Lunacy Falls op 18 februari in Duycker in Hoofddorp.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12